Welkom op Weblog Over Wandelen Gesproken

een weblog met wandelroutes en wandelfoto's

Truus Wijnen is een gepassioneerd wandelaar én fotograaf. Eind jaren '80 raakte ze besmet met het wandelvirus. In eerste instantie ging ze op pad vanwege de contacten met andere wandelaars. Later besloot ze ook op pad te gaan om routes op papier te zetten. Vooral in Twente - ze woont zelf in Noordoost Twente - en het aanpalende Duitse grensgebied is ze meerdere keren per week al wandelend én fotograferend te vinden. Maar ook Salland en de Achterhoek staan regelmatig op haar wandelmenu. Enkele jaren terug werd ze ‘ontdekt’ door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Sindsdien zijn er meerdere wandelgidsen van haar hand verschenen. Tijdens het wandelen zoekt ze bij voorkeur de weggetjes en paden op die níet zijn bewegwijzerd of onderdeel uitmaken van een LAW. Truus vindt haar eigen weg en heeft een scherp oog voor zaken die niet direct opvallen hetgeen terug te zien is in de foto’s. Ondertussen is ze bekend bij veel wandelaars en heeft ze met Twentse routes tweemaal de ‘Mooiste wandeling van het Jaar’ gemaakt. Op dit weblog treft u een groot deel van haar routes aan. Een lijst van alle routes is te vinden onder Overzicht Wandelroutes.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------




maandag 8 mei 2017

Ommetje Wilsum - langs IJssel en kievitsbloemen




Ommetje Wilsum - langs IJssel en kievitsbloemen
Wandeling door de Koppelerwaard en Scherenwelle 


Start: bij infobord van het Routenetwerk thv Dorpsweg 50 8274 AG Wilsum (Overijssel)
Afstand: 5 á 6 km
Route: volg de rode pijltjes
Kaart: zie aan eind van dit bericht

Afgelopen week heb ik - toen ik onderweg was in de kop van Overijssel - een ommetje gelopen bij het plaatsje Wilsum dat aan de IJssel ligt. Op de terugweg van Kampen richting Zwolle kwam ik er langs. Een mooie gelegenheid om er op pad te gaan. In Wilsum starten een aantal bewegwijzerde routes. Ze worden aangegeven op een infobord met wandelingen. Ik koos de rode route omdat die ook langs de IJssel loopt en het gebied Scherenwelle aandoet. In het voorjaar bloeien in dit gebied de kievitsbloemen.  En als ik geluk had zou ik nog net de laatste bloeiende exemplaren kunnen zien.
Op de navolgende foto's kun je een beeld van de wandeling krijgen. Ik vond het deel langs het water (door de gebieden Koppelerwaard en Scherenwelle) bijzonder mooi. Het laatste deel van de route gaat over straatweg op de dijk. Dit is niet zo'n mooi deel vooral als het druk is met verkeer.

 - - - - - - -

Routebord bij start - rode route is 6 km. Zie ook kaart aan eind van dit bericht.
Al snel loop je het prachtige gebied Koppelerwaard in
In de Koppelerwaard
Het pad wordt in het voorjaar omgeven door fluitenkruid 
In het deel nabij de IJssel
En koeien.....ze blijven nieuwsgierig
Dit pad loopt langs de oevers van de IJssel
Vanaf het pad zie je de boten voorbij komen
De IJssel met op de achtergrond Kampen
Ter hoogte van de IJssel loop je gebied Scherenwelle in
Ik had geluk. Er waren nog steeds bloeiende kievitsbloemen
Waterpartij in de Scherenwelle
Dijkwoningen nabij Wilsum


Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks
MuziekMuziek