Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'
Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.

Truus Wijnen woont in de prachtige omgeving van Twente, waar ze veel aan het wandelen is. Haar hobby's wandelen én fotograferen zijn mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ze geniet ervan het plezier van een en ander middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek is ze begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. Een overzicht van de routes is te vinden onder Overzicht Wandelroutes. Ondertussen zijn er meerdere wandelgidsen verschenen.
Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

Foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.
De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------zaterdag 22 mei 2010

Stationswandeling Oldenzaal


Oldenzaal, rondwandeling vanaf het station 
In de afgelopen jaren heb ik een behoorlijk bestand aan wandelingen opgebouwd. Alle routes die ik tegenkwam en waarvan ik dacht dat ik die nog wel eens zou gaan lopen, heb ik bewaard. Enkele heb ik nog steeds niet gelopen en weer andere loop ik meerdere keren omdat ze zo mooi zijn. Zo ook de oude NS wandeling vanaf het station Oldenzaal. Ondertussen ken ik de route wel zo’n beetje uit m’n hoofd.
Toen ik laatst weer eens de route liep kwam ik op het idee een gecorrigeerde routebeschrijving te maken. 
De oude NS-beschrijving van de wandeling klopt op meerdere plekken niet meer en ook is de afstand geen 16 maar 18 km (situatie 2010, ondertussen is er een nieuwe NS wandelroute vanaf Station Oldenzaal. Deze wandeling Boerskotten kan   * hier *  gedownload worden.

Een beeldverslag van de oude NS-wandeling
(foto's zijn gemaakt in verschillende jaargetijden, klik op de foto's voor grote afbeeldingen)

Tekst en Fotografie © Truus Wijnen
Februari 2010

Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks