Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------zondag 30 mei 2010

Wandeling Hoge Hexel - Wierden

Wandeling omgeving Hoge Hexel - Wierden
Een verslag van een wandeltocht, augustus 2007


Start- en eindpunt:  Informatiebord van het Wandelnetwerk Twente
Adres: staat op de parkeerplaats van Bungalowpark Hoge Hexel, Bruinehoopsweg 6, 7645 BJ Wierden
Horeca: Bij de start op het Bungalowpark
Routebeschrijving: routes volgen via gekleurde paaltjes van het Wandelnetwerk
Lengte van de routes: 6,2 of 17,3 km
Kaart: 
Klik op de kaart voor een grotere afbeelding

~~~~~~~~~~~~


Eén van de punten waar je kunt starten voor een wandeling van het Wandelnetwerk Twente is Hoge Hexel, een plaatsje in de buurt van Wierden. Op de parkeerplaats van het Bungalowpark Hoge Hexel staat het informatiebord met daarop de routes. Via gekleurde pijltjes kan vervolgens een route gelopen worden.


De route die hier in beeld gebracht wordt is een gedeelte van de rode route. De wandeling wordt goed aangegeven middels rode pijltjes.
In het begin is het even doorbijten als je eerst langs een wat saai asfaltweggetje moet lopen.


Gelukkig duurt het niet al te lang voor je het bos in kunt. Hier zijn ook al de eerste paddenstoelen te bewonderen..


Na het bosgedeelte volgt een prachtige landweg met aan weerszijden bomen.Het monument ter nagedachtenis aan Kapitein A.F. Lancker wordt gepasseerd.

Het monument ter nagedachtenis aan Kapitein A.F. LanckerHet vervolg van de route is erg gevarieerd. Zo loop je de ene keer langs heideveldjes en akkers en even daarna weer door weilanden. Af en toe moet je even een versperring 'overbruggen'.Wat opvalt tijdens het wandelen is dat het hier zo rustig is. Je komt vrijwel niemand tegen. Af en toe een mountainbiker of een paard die volgens mij blij is dat er een keer iemand voorbij komt.
Het laatste stuk van de wandeling loopt over het bungalowpark Hoge Hexel waar ook het startpunt is. Dit park heeft een restaurant maar dat is beperkt open; op zondag bv niet.
Als je de rode pijltjes volgt is de route goed te lopen.(situatie 2007)
Het kan handig zijn een kaart met de routes van het Wandelnetwerk Twente te hebben. De kaarten zijn te koop op meerdere plekken in Twente, bv bij de VVV-kantoren.

augustus 2007 © Tekst en Fotografie Truus Wijnen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks