Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------dinsdag 25 mei 2010

Wandeling Kloosterpad Zenderen


Kloosterpad Zenderen
5, 9 of 12 km

Start- en eindpunt: is bij de Zwanenhof, Retraitehuisweg 6, 7625 SL  Zenderen.
Ook kan bij routepunt 10, het Karmelietenklooster aan de Hertmerweg in Zenderen gestart worden.   Routebeschrijving en kaartje: Routebeschrijving is  * hier * te downloaden
Zie ook de  mooie website van de Werkgoep Kloosterpad Zenderen
Lengte van de routes: 5, 9 of 12 km
Kaart:
Klik op de kaart voor een grotere afbeelding


~~~~~~~~~~~~~
Het is alweer een tijd of wat geleden dat ik het Kloosterpad liep. Nu ik, op uitnodiging van de Werk- groep Kloosterpad Zenderen, de wandeling opnieuw loop zie ik dat er prettige veranderingen in de route zijn aangebracht. Was het eerst zo dat je op bepaalde stukken over het asfalt moest lopen, nu zijn er prachtige berm-paadjes gemaakt.
Lies Maathuis contactpersoon van bovengenoemde werkgroep begeleidt me op deze wandeling en vertelt dat ook het traject in de buurt van de Zwanenhof verder ontwikkeld wordt. Men is bezig een voetpad onder het spoor door te laten lopen. Zo kan dan weer een stuk asfalt vermeden worden.
Het Kloosterpad wordt steeds mooier.

Het Kloosterpad Zenderen is een wandelroute die het Bezinningscentrum de Zwanenhof, het Carmelitessenklooster en het Karmelietenklooster met elkaar verbindt. De wandeling heeft door z’n religieuze aanbod een meditatief karakter maar ook de natuur- en cultuurliefhebbers komen tijdens de wandeling volledig aan hun trekken. Bij alle drie routes (5, 8 of 13 km) kom je nl over het Landgoed Weleveld. De 13 km route laat je ook nog eens kennismaken  met het plaatsje Hertme met z’n bijzondere openluchttheater.
Je kunt er alles over lezen in het mooie informatie- en routeboekje van het Kloosterpad.
Hierin staat niet alleen de routebeschrijving maar is ook veel informatie te vinden over de diverse gebouwen en bezienswaardigheden die onderweg gepasseerd worden.
Alhoewel met toestemming van de werkgroep de routebeschrijving op deze site te downloaden is, is het zeker de moeite waard ook het boekje aan te schaffen. Te verkrijgen op diverse plekken langs de route bv bij bij de Zwanenhof (situatie 2007) .

Hieronder een beeldverslag
Foto's zijn gemaakt in verschillende jaargetijden


Zicht op De ZwanenhofDe Es bij Zenderen
In het CarmelitessenkloosterBegraafplaats bij het Karmelietenklooster
Bewegwijzering van het Kloosterpad


Openluchtmuseum Hertme
Jachthuis WeleveldMariakapel op de Zenderensche Esch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten