Welkom op Weblog Over Wandelen Gesproken

een weblog met wandelroutes en wandelfoto's

Truus Wijnen is een gepassioneerd wandelaar én fotograaf. Eind jaren '80 raakte ze besmet met het wandelvirus. In eerste instantie ging ze op pad vanwege de contacten met andere wandelaars. Later besloot ze ook op pad te gaan om routes op papier te zetten. Vooral in Twente - ze woont zelf in Noordoost Twente - en het aanpalende Duitse grensgebied is ze meerdere keren per week al wandelend én fotograferend te vinden. Maar ook Salland en de Achterhoek staan regelmatig op haar wandelmenu. Enkele jaren terug werd ze ‘ontdekt’ door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Sindsdien zijn er meerdere wandelgidsen van haar hand verschenen. Tijdens het wandelen zoekt ze bij voorkeur de weggetjes en paden op die níet zijn bewegwijzerd of onderdeel uitmaken van een LAW. Truus vindt haar eigen weg en heeft een scherp oog voor zaken die niet direct opvallen hetgeen terug te zien is in de foto’s. Ondertussen is ze bekend bij veel wandelaars en heeft ze met Twentse routes tweemaal de ‘Mooiste wandeling van het Jaar’ gemaakt. Op dit weblog treft u een groot deel van haar routes aan. Een lijst van alle routes is te vinden onder Overzicht Wandelroutes.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------
dinsdag 25 mei 2010

Wandeling Kloosterpad Zenderen


Kloosterpad Zenderen


Start- en eindpunt: is bij de Zwanenhof, Retraitehuisweg 6, 7625 SL  Zenderen.
Tevens kan bij routepunt 10, het Karmelietenklooster aan de Hertmerweg in Zenderen gestart worden.  
Routebeschrijving en kaartje: de routebeschrijvingen (5, 8,5 of 11 kilometer) zijn te downloaden op de site van 'Het Kloosterpad Zenderen'.
Kaart: op bovengenoemde site is ook een kaart van de route te vinden


~~~~~~~~~~~~~
25 Mei 2010
Het is alweer een tijd geleden dat ik het Kloosterpad liep. Nu ik, op uitnodiging van de Werk- groep Kloosterpad Zenderen, de wandeling opnieuw loop zie ik dat er prettige veranderingen in de route zijn aangebracht. Was het eerst zo dat je op bepaalde stukken over het asfalt moest lopen, nu zijn er prachtige berm-paadjes gemaakt.
Lies Maathuis contactpersoon van bovengenoemde werkgroep begeleidt me op deze wandeling en vertelt dat ook het traject in de buurt van de Zwanenhof verder ontwikkeld wordt. Men is bezig een voetpad onder het spoor door te laten lopen. Zo kan dan weer een stuk asfalt vermeden worden.
Het Kloosterpad wordt steeds mooier.

Het Kloosterpad Zenderen is een wandelroute die het Bezinningscentrum de Zwanenhof, het Carmelitessenklooster en het Karmelietenklooster met elkaar verbindt. De wandeling heeft door z’n religieuze aanbod een meditatief karakter maar ook de natuur- en cultuurliefhebbers komen tijdens de wandeling volledig aan hun trekken. Bij alle drie routes kom je nl over het Landgoed Weleveld. De langste route laat je ook nog eens kennismaken  met het plaatsje Hertme met z’n bijzondere openluchttheater.
Je kunt er alles over lezen in het mooie informatie- en routeboekje van het Kloosterpad.
Hierin staat niet alleen de routebeschrijving maar is ook veel informatie te vinden over de diverse gebouwen en bezienswaardigheden die onderweg gepasseerd worden.
Alhoewel met toestemming van de werkgroep de routebeschrijving op deze site te downloaden is, is het zeker de moeite waard ook het boekje aan te schaffen. Te verkrijgen op diverse plekken langs de route bv bij bij de Zwanenhof (situatie 2007) .

Hieronder een beeldverslag
Foto's zijn gemaakt in verschillende jaargetijden


Zicht op De ZwanenhofDe Es bij Zenderen
In het CarmelitessenkloosterBegraafplaats bij het Karmelietenklooster
Bewegwijzering van het Kloosterpad


Openluchtmuseum Hertme
Jachthuis WeleveldMariakapel op de Zenderensche Esch

Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks