Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------vrijdag 28 mei 2010

Wandeling Kuierroute Hertme

Wandeling Hertme - Kuierroute, 14 km.
Een verslag van een wandeldag in augustus 2007

Update: de kuierroute is niet meer beschikbaar.
Als alternatief zijn in deze omgeving meerdere routes beschikbaar, waaronder:
- een wandeling van 7,8 km die  * hier *  te downloaden is
- het kloosterpad Zenderen waar u  * hier *  meer over kunt lezen

~~~~~~~~~~~
's Ochtends had het nog gerekend. De druppels lagen nog op de bladeren. Maar net toen de zon
begon te schijnen startten wij met de kuierroute Hertme-Zenderen.
   
Tijdens deze wandeling liepen we behoorlijk veel langs beken en over graspaden. Waterdicht schoeisel is dus een must als het net geregend heeft. Ook is het verstandig om een routeboekje te kopen. Ga niet alleen af op de bordjes van deze route zoals wij deden want dan zou het kunnen gebeuren dat je na een moment van rust op een bankje met uitzicht de weg kwijtraakt.
 
Gelukkig zagen we in de buurt van het Jachthuis het Weleveldsvoetpad liggen en dat hebben we toen maar gevolgd.
We kwamen langs paaltjes met vreemde bordjes. "paalkamperen"?  Of man met zwaaiarm?Ondertussen heeft ZIJ de conclusie getrokken dat het mais erg hoog staat dit jaar en...
....blijft hij jaar na jaar rustig door-tuinieren in zijn volkstuintje.We passeerden in Zenderen het klooster van de karmelitessen en werden door zuster Elia (die vroeger Truus heette vertelde ze later) naar binnen gewenkt. De zusters waren er net een inval-organist aan het "testen" omdat hun eigen organist op vakantie was.
Natuurlijk heb ik meteen even van de gelegenheid gebruik gemaakt om te vragen of er wel eens fotoseries gemaakt waren van het klooster (achter't slot). Ik was nu zo close met ex-truus dus dat moest lukken. Maar ja, vertelde ze, die vrouw van die dokter uit Borne was er ook al eens geweest om foto's te maken. Niet meer doen dus.Na dit leuke intermezzo ook nog even een bezoek gebracht aan de kapel van de broeders Karmelieten. Hier tref je mooie gebrandschilderde ramen aan.


We liepen weer terug richting Hertme en daar aangekomen besloten we onze wandeling met een lekker menu bij 't Oale Bakkershoes. Lekker drankje erbij en als dessert IJS.


Volgegeten strompelden we naar buiten waar we verrast werden door mooie klanken uit het tegenoverliggende Openluchttheater. Wat bleek; juist deze avond trad hier het Ricciotti-ensemble op. Dat lieten we niet aan ons voorbijgaan en we gingen het theater in om te luisteren naar dit mooie orkest.

augustus 2007 ©  Tekst en Fotografie Truus Wijnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks