Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'
Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.

Truus Wijnen woont in de prachtige omgeving van Twente, waar ze veel aan het wandelen is. Haar hobby's wandelen én fotograferen zijn mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ze geniet ervan het plezier van een en ander middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek is ze begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. Een overzicht van de routes is te vinden onder Overzicht Wandelroutes. Ondertussen zijn er meerdere wandelgidsen verschenen.
Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

Foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.
De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------dinsdag 25 mei 2010

Wandeling Lage Vuursche

Start- en eindpunt:  Café-Restaurant “de Lage Vuursche”
Adres: Dorpsstraat 2, 3749 AD  Lage Vuursche
Horeca: diverse mogelijkheden in Lage Vuursche
Routebeschrijving: kan  * hier * gedownload worden
Lengte van de route 7 of 14 km
Gpx: Een Gpx-bestand is * hier * te downloaden
Kaart:

Combi van witte en rode paaltjes route 7 km
 
  ~~~~~~~~~~~
  Een herfstwandeling bij Lage Vuursche

De herfst is overduidelijk aanwezig in Lage Vuursche.
Het is op deze doordeweekse morgen  relatief rustig in het plaatsje. Een enkele wandelaar en fietser tref je nu aan. In de verte komt langzaam een “lelijk eendje” aantuffen.
We hebben onze auto netjes geparkeerd achter Restaurant de Lage Vuursche en zijn van plan een wandeling te maken in het gebied achter Drakensteyn. Op de kaart hebben we een eigen route ingetekend.
Maar voor we op pad gaan, bezoeken we eerst even dat leuke winkeltje verderop in de Dorpsstraat. Natuurlijk laten we ons verleiden tot het kopen van iets leuks.
Daarna gaan we op stap en beginnen de wandeling bij de routepaaltjes t.o. Restaurant De Lage Vuursche. We volgen de rode paaltjes van de verbindingsroute naar de “Kasteeltuinwandeling”.
(zie ook de routebeschrijving)
Het eerste gedeelte van de route is best een beetje bizar; je loopt nl langs ‘het hek van de Koningin”.  Kasteel Drakensteyn is goed beveiligd door o.a. een overduidelijk aanwezig hek.


   
    
Het bos waar we vervolgens door lopen is prachtig. De 300 Roedenlaan waar we even later op uit komen is zelfs nog mooier; schitterende herfstkleuren en mooie doorkijkjes.
Na een tijdje kunnen we het hek achter ons laten en lopen we een leuk paadje richting de “Kasteeltuinwandeling” in.


We genieten want overal is de herfst volop aanwezig. De paddenstoelen schieten de grond uit en de tinten van de bladeren zijn prachtig.


  

Als we na een tijdje op de Stulpselaan zijn aangekomen vervolgen we onze wandeling met de 'Stulproute' die aangegeven wordt met witte paaltjes. Achtereenvolgens lopen we door donkere bossen, komen op open terrein waar nog diverse paddenstoelen staan, en moeten we struinen door een zanderig gedeelte. Gelukkig staan er onderweg genoeg bankjes zodat we op ons gemak de meegebrachte etenswaren kunnen nuttigen.


Het wordt ook drukker, links en rechts signaleren we diverse wandelaars; de één met nordic walking stokken en even verderop komen een paar dames aan die overduidelijk een ns-wandeling lopen.Wij hebben ondertussen onze lunch op en “komen weer in de benen” om verder te gaan. Na een stukje ploeteren door mul zand krijgen we een keuzemoment: moeten we nu wel of niet dat hek over. Na ampel beraad besluiten we niet de route over het hek te vervolgen maar links af te gaan.
Oeps even verderop weer zoiets, een kruispunt en geen wit paaltje te bekennen. (Let op, dit betreft een situatie in 2009, ondertussen is de bewegwijzering verbeterd).
De kaart brengt uitkomst, niet rechtdoor de zandkuil in maar rechtsaf. Links van ons zien we dan een apart bankje, natuurlijk even uitproberen.
Als we doorlopen komen we weer op de Stulpselaan, we 'hopppen' nu weer over naar de rode route. Rechts van ons is het recreatieterrein “De Kuil van Drakensteyn” .
De zon staat ondertussen al weer wat lager en dat levert prachtige beelden op. Diverse foto’s worden gemaakt.


   
We zijn dan al weer in de buurt van Drakensteyn en kunnen er voor kiezen om de bordjes richting Lage Vuursche /Kasteeltuinwandeling te volgen.We komen dan wel terecht op de wat drukkere Hoge Vuurscheweg. Het laatste stukje is wat vervelend, het “hek van de koningin” staat hier wel érg dicht bij de weg. Het had wel wat verder van de weg af geplaatst kunnen worden. Er staat nieuwe aanplant tussen het hek en de weg.  Dat maakt het nog lastiger om hier langs te lopen.


'Och, misschien gaat de Koningin wel het wandelen oppakken als ze straks met pensioen is. En dan gaat ze het wel begrijpen dat er inderdaad voor wandelaars haast geen ruimte is naast dat hek. Gaat ze dat hek vast wat verder van de weg laten plaatsen', zo denken we hardop terwijl we opzij moeten springen voor de auto’s.
Als we dan weer aangekomen zijn in het dorp kunnen we er niet onderuit om een pannenkoek te gaan eten. Want dat hoort er echt bij als je een bezoek aan Lage Vuursche brengt.

Vindt u de route van 7 km te kort dan kunt u vanuit Lage Vuursche ook nog Oertijdwandeling (10 km)  of de Beukenwoudwandeling (4km)  gaan lopen.
Deze worden vanuit het dorp - to Restaurant De Lage Vuursche - bewegwijzerd .


2009 Route, tekst en fotografie (c) Truus WijnenZie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks