Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------zondag 30 mei 2010

Wandeling Linde

Start- en eindpunt: café 'tProathuus
Adres: Lindeseweg 23, 7251 NJ VORDEN
Horeca: Bij de start: 
Routebeschrijving: er kunnen Anwb-bordjes gevolgd worden
Lengte van de routes: 10 km
Kaart: ~~~~~~~~~~~~

Het is een o zo mooie wandeling deze korte ANWB-wandeling: de Linderoute. Wat is het daarom jammer dat de ANWB verzuimd heeft deze route op haar eigen website te plaatsen (situatie 2009).
Maar niet getreurd, ik ben met mijn fototoestel op weg gegaan naar het dorpje Linde in de Achterhoek. Heb de route gelopen en veel foto's gemaakt. Lees, maar kijk bovenal naar, mijn impressie van de wandeling.
De route die in z'n geheel bewegwijzerd is begint bij het café 'tPraothuus dat gelegen is naast een molen.


Het blijkt dat deze molen te koop is; voor 1 Euro. Jammer genoeg moet je er wel het naastgelegen huis bijkopen. Naar de prijs daarvan heb ik maar niet gevraagd.
Bij het café staat een ANWB-overzichtsbord met de routes in de regio. Via een stukje Pieterpad is de Linderoute te combineren met de Varsselroute. Ik volg de bordjes, passeer een prachtig silhouet van een boom en loop dan al snel op één van die mooie landweggetjes die je gelukkig nog op vele plekken in de Achterhoek aantreft.

Ik ben niet de enige die op deze doordeweekse dag gebruik maakt de deze weggetjes. Niet dat er veel verkeer is  Nee gelukkig geen auto's maar wel iemand die met een sulky voorbij sukkelt, een zwalkende fietser, iemand die  z'n hond uitlaat op de fiets en een chauffeur die trots laat zien wat hij aan het vervoeren is in z'n vrachtwagen; kalfjes.Even verderop, bij een boerderij kom ik de "zwalkende fietser" weer tegen. Hij verteld me dat hij het moeilijk heeft de boerderij te runnen. Ouderdom en ziekte van gezinsleden maken het dat het allemaal niet meer zo makkelijk gaat.
Gelukkig krijgt hij hulp van de "noabers". Na zo'n klein halfuur is hij uitgepraat en gaat hij via de "onderdeur" de boerderij binnen.


Op deze route passeer je ook Huize De Kieftskamp. De bewegwijzering van de wandelroute is hier een beetje onduidelijk. Uiteindelijk blijkt dat je , rechtsaf en dan op de Lindeseweg moet blijven lopen. Na een paar honderd meter staat dan weer een bordje.
Het landschap wat nu volgt is erg gevarieerd; op het ene moment loop ik in bosgebied waarna ik weer in een opener landschap met mooie boerderijen kom. Natuurlijk kunnen er hier ook eieren gekocht worden. 
Nog een paar sfeervolle foto's bij een boerderij maken en dan ben ik weer aangekomen in de buurt van Linde.


Let op bij deze bordjes. Loop hier rechtdoor richting het Proathuus want voor dat je het weet loop je de Linderoute voor de 2e keer.
Veel wandel- en fotografeerplezier!

De Linderoute van de ANWB is zo'n kleine 10 km. Vind je dit te kort combineer dan de wandeling met de iets verderop gelegen Varsselroute (zie kaart). De wandeling start bij café 'tProathuus ,Lindeseweg 23, 7251 NJ VORDEN.

2009 ©  Tekst en Fotografie Truus Wijnen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten