Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------



donderdag 27 mei 2010

Wandeling Twickel, Delden

Zie onderaan dit bericht voor een Update.
November 2014. 

Een paar weken geleden toch maar weer eens aan het wandelen geweest op het Landgoed
Twickel dat bij Delden ligt. Het is een mooi gebied om te wandelen vooral op doordeweekse dagen
omdat het er dan, in tegenstelling tot de weekenden, erg rustig is. We beginnen de wandeling bij Camping Westerholt dat gelegen is aan de weg van Delden naar Bornerbroek. We steken de weg over en een paar honderd meter verder lopen we al in de bossen. Je kunt hier prachtige foto's maken.




Een eind verderop in het bos komen we een boer/pachter tegen die druk bezig is met zijn brandhout. Hij vindt het wel leuk om met ons te babbelen en brengt ons op de hoogte van het wel en wee van enkele andere pachters van het landgoed.



Omdat het weer nogal wisselvallig is deze dag (dan weer zon, dan weer een plensbui) worden we verrast door mooie luchten.


We passeren het erf van Linthorst en spoeden ons via het Hoogspel waar de speeltuin meer op een zwembad lijkt naar Delden om een kopje koffie te drinken.


Na de koffie wandelen we verder. We genieten van de koeien.



Met nog een laatste blik op de Deldeneres lopen we terug naar het startpunt van de wandeling.

Oktober 2007  Tekst en Fotografie Truus Wijnen

Update november 2014: De beschrijving van deze Westerholtwandeling door Twickel is niet meer online beschikbaar. Er is wel een alternatief: Een wandelroute van 15 km die start bij het station in Delden. Deze route staat op dit weblog beschreven en is * hier *  te vinden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten