Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------zondag 1 februari 2015

Wandeltrofee 2015 voor 'De Mooiste Boswandelingen'

Wandelgids De mooiste boswandelingen van Nederland van Jan Ensing is uitgeroepen tot winnaar van de Wandeltrofee 2015.
De trofee is een onderscheiding voor de Wandelroutegids van het Jaar en wordt uitgereikt op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam RAI.
De wandelgids ‘De mooiste boswandelingen’ was samen met twee andere genomineerden gidsen, ‘Het Maaspad’ en ‘Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek’ in de race voor de onderscheiding. In totaal beoordeelde de jury zo’n 30 Nederlandstalige wandelroutegidsen. De drie genomineerde wandelgidsen zijn met hulp van vrijwilligers ook in de praktijk getest.
Het thema van Jan Ensings prijswinnende gids is de variëteit in de Nederlandse bossen. Ons land kent volgens de auteur 14 verschillende typen bos die gekarakteriseerd worden door verschillende soorten begroeiing, 'van ooibos tot doornstruweel'.
Volgens de jury zijn de 14 boswandelingen die hij voor zijn gids selecteerde niet alleen stuk voor stuk fraai, ze zijn gelet op dit thema ook zeer goed gekozen. ,,Nadat je de inleiding van de gids en de inleiding van de wandeling hebt gelezen, snap je direct in welk soort bos je je bevindt. En al wandelend ga je de verschillende boomsoorten ook herkennen”, aldus het juryrapport. Naast al die lof was er ook een kritische noot 'De auteur concentreert zich zo op de bomen in het bos dat hij de rest van het verhaal lijkt te vergeten.'.
‘De mooiste boswandelingen’ is de opvolger van ‘Het Watersnoodpad’ en ‘Kroeglopers’, die vorig jaar de trofee deelden. In totaal is de onderscheiding nu zes keer uitgereikt. De ‘Wandelroute van het Jaar’ is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het fietsen en wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren.
De Wandelgids De mooiste boswandelingen van Nederland is te koop voor 14,95 bij diverse boekhandels en online bij o.a. Bol.com (klik op onderstaande foto).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks