Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------zondag 4 juni 2017

De Mooiste Landgoedwandelingen in Salland

Boekpresentatie 'De mooiste Landgoedwandelingen' op Den Alerdinck

Aan de reeks met prachtige wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig is zaterdag 3 juni weer een nieuw pareltje toegevoegd.
Wandelauteur Marycke Naber was die dag het stralende het middelpunt bij de presentatie van haar nieuwe wandelgids ‘De mooiste Landgoedwandelingen in Salland’. 

Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats op havezate Den Alerdinck bij Laag Zuthem. Deze havezate is dan ook een van de plekken waar haar wandelingen langs gaan. De wandelgids - waar 12 rondwandelingen in Salland in staan variërend van 10 tot 15 km – heeft landgoederen en haar bewoners als rode draad. Bijzonder is dat bij elke wandeling een interview staat met de bewoners van de buitenplaatsen.


Het eerste exemplaar wordt aan Marycke Naber uitgereikt door de uitgever


De presentatie vond plaats op landgoed Den Alerdinck


Zelf heb ik nu enkele routes uit de gids gewandeld (ook als routecontroleur) en was blij verrast door niet alleen de mooie paden die Marycke gevonden heeft maar bovenal ook door de prachtige landgoederen die aangedaan worden. Voor de komende tijd staan dan ook zeker weer enkele wandelingen uit haar gids op mijn programma. Ik moet dan alleen nog de keuze maken uit de volgende routes :-)

- Windesheim 10 km (gelopen)
- Heino 15 km (gelopen)
- Zwolle 14 km
- Ommen 15 km
- Haarle 11 km (gelopen)
- Diepenveen 10 km
- Olst 15 km
- Dalfsen 14 km
- Hoonhorst 13 km (gelopen)
- Vilsteren 14 km
- Laag Zuthem 12 km
- Berkum 14 km

Kijken en misschien kopen
Ook benieuwd naar al deze wandelingen? Enkele pagina’s van de wandelgids kun je * hier * inkijken. 

Je kunt de wandelgids, die 14,95 euro kost,  * hier * bestellen. 

De gids is ook te koop bij meerdere boekhandels en kan natuurlijk ook besteld worden bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Het dak op
Verrassend maar bovenal leuk was dat we na de presentatie uitgenodigd werden door eigenaar Wouter Koning om mee te gaan naar het dak van de havezate om zo de omgeving in ogenschouw te nemen. We klommen de diverse trappen op, keken natuurlijk ook nog even in de diverse kamers (waar je kunt overnachten!) en kwamen uiteindelijk via een smalle zoldertrap op het dak. Het was een bijzondere belevenis. Echter maar van korte duur. Een fikse regenbui met op de achtergrond het onweer, maakte dat we rap weer naar binnen moesten. Maar we hebben het echt kunnen waarderen dat we - met veelal ferme wandelschoenen aan - uitgenodigd werden. 

Den Alerdinck
Wil je wat meer zien van Den Alerdinck dan is het leuk dit filmpje van RTV Oost te bekijken: http://www.rtvoost.nl/tv/over-adel/24-08-2013/300529.

Voor alle informatie over de mogelijkheden bij Den Alerdinck mbt overnachten, trouwen, feesten en events ed kun je op hun site kijken: http://www.alerdinck.nlDhr Koning nam ons mee het dak op
veel belangstelling voor het dakbezoek


Uitzicht vanaf het dak
Het hoogste punt van Den Alerdinck
Uitzicht naar het koetshuis
En we zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto die hier wordt gemaakt door de uitgever


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks