Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------Route-update Twaalf Twentse Tochten

Cover met binnenflap Wandelgids


Route-updates 
Deze updates zijn vnl van toepassing op de 1e druk. Na het uitkomen van de 2e druk zijn er enkele wijzigingen in het Wandelnetwerk geweest waardoor het voor kan komen dat (een nr op) een routepaaltje is gewijzigd.

Route 1: Wilmersberg - Elfterheurne
Blz 13, laatste regel. Aanvulling: Bij splitsing voor bord rechts aanhouden waarna je even later op het erf van Erve Middelkamp staat.
Blz 14, onder 4, na 70 m wordt: pad gaat met bocht naar links
Blz 15 bovenaan, na 370 m wordt: na 370 m In bocht het smalle betonpad RD opgaan.

Route 2: Haarmühle
blz 18 onder Openbaar vervoer, de buslijn is niet Deppenbroek maar de lijn Helmerhoek.
blz 25 onder 7 (na 300 m): het routepaaltje heeft geen nummer meer.
Onder punt 3: 'Ga voor een eventueel bezoek........opgang naar weiland het pad naar rechts blijven volgen: paaltje met roodwitte sticker'. Dit paaltje staat er niet meer.

Route 3: Hof Espelo
Update Juli '18: In verband met werkzaamheden rond het Lonnekermeer (periode Juli tot wsl eind September) is de route tijdelijk aangepast. Zie voor de alternatieve routebeschrijving * dit bericht op mijn site *.

Januari '17: Er zijn enkele kleine wijzigingen in de route. Ze zijn verwerkt in de nieuwe routebeschrijving die u hier kunt downloaden: *download route*.

Route 4: Noetselerberg - Sprengenberg
Het bij de start gelegen restaurant is ondertussen afgebroken.
Blz 41 onder 5, naam op het bordje 't Nijendal is nu Sallandse Heuvelrug

Route 5: Ootmarsum Springendal
Een pad op de Braamberg (halverwege punt 3 en 4 op de kaart) is afgesloten door Staatsbosbeheer. Er is een alternatief stukje om te wandelen, zie hiervoor de nieuwe routebeschrijving die * hier *  te downloaden is.

Route 6: Singraven - Roderveld
1e alinea, 4e regel '1e pad RA, langs weiland'  op dit pad kan in natte periodes veel water staan en is dan niet duidelijk te zien. Als alternatief kunt u de Linderdijk vervolgen en dan bij de Voltherbeek RA slaan.

Minieme tekstwijziging: onder 3 bij tweede 'na 100 m', bordje Roderveld is geel-blauw i.p.v. oranje. 

Route 7: De Lutte - Duivelshof
Blz 66 onder S na 150 m: Op 3-sprong LA .......wordt: Pad gaat met bocht naar links en ga daarna op op 3-sprong RA richting kapelletje.

Route 8 Lankheet
Het bospad langs het touwtrekveld in Eibergen is afgesloten. Zie voor een vervangende route *deze routebeschrijving*.

Route 9 Markelo De Borkeld
Blz 82 onder S. Na 150 m Op T-splitsing......wordt: Na 200 m Net voor het punt waar een mountainbikepad wordt gekruist, LA gaan: pad langs weiland bij bordje met rode voetjes.
Blz 83 onder 3. Na 180 m Het hier genoemde hekje is weg. 2e na 80 m Ga in bocht.... wordt`; na 80 m Ter hoogte van bocht, LA het hekje door en blijf....

Route 11 Goor Weldam
Blz 99 onder 3, na 500 m Bij splitsing.... aanvulling: ven/drassig weiland
Blz 99 onder 3, na 200 m Lees als volgt: Aan eind van de vijver en bij bankje linksaf (Ga voor een bezoek aan horeca en watermolen 50m na passeren bankje, rechtsaf: pad langs akker dat uitkomt bij straat. Deze vervolgens oversteken).
Blz 100 onder 4, na 250 m Zijpad naar..... wordt: Zijpaden
De nummers van de dienstwoningen van het Weldam zijn 102 - 120

Route 10 Delden Bentelo
In verband met een afsluiting van een pad langs de Drekkersstreng is een deel van de route verlegd. Een nieuwe routebeschrijving is * hier * te downloaden.
Bij punt 5: Schuttersweg is Schuttenweg.

Route 12: Twekkelo - Kristalbad
Als gevolg van ruilverkaveling hebben er routewijzigingen plaatsgevonden. Een gewijzigde routebeschrijving is * hier *  te downloaden.
Vanaf december 2015 is de naam van het station Enschede Drienerlo gewijzigd in Enschede Kennispark.

Routekaartje Twekkelo met nieuwe situatie:Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks