Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------dinsdag 5 mei 2015

Wandelen op het landgoed Weldam

Kasteel Weldam - voorzijde

Wandelen op het landgoed Weldam 
Goor - Diepenheim

Bereikbaarheid: Kasteel Weldam ligt tussen Goor en Diepenheim (Diepenheimseweg). 
Weldam is goed bereikbaar per openbaar vervoer: vanaf treinstation Goor per Syntus-bus lijn 95 (uitstapplaats bushalte Ripperda) of vanaf het treinstation te voet (ca. 15 minuten).

Start wandelroutes: parkeerplaats aan de Prins Mauritslaan (zandweg). Inrijden bij hoek Diepenheimseweg/Weldammerlaan (ter hoogte van Diepenheimseweg 114, 7475 MN Markelo). Na 50 meter ziet u aan de linkerkant de parkeerplaats. Volg vanaf hier de paaltjes.
Afstand:  2 - 5 km 
 

 

Tip: het is zeker de moeite waard ook de tuinen van het landgoed te bezoeken.  De tuin is voor publiek toegankelijk op werkdagen van 9.00 uur tot 16.30 uur. De toegang voor volwassenen bedraagt € 2,50. Voor kinderen tot 12 jaar € 0,50. Entreegelden contant te voldoen aan tuinpersoneel.

Info: Landgoed Weldam heeft een eigen website waar informatie te vinden is over o.a. de  geschiedenis, tuin en de kapel.

Het landgoed Weldam ligt in een prachtige bosrijke omgeving in de gemeente Hof van Twente.
Het eeuwenoude landgoed met een kasteel en tuinen als middelpunt, is één van de grotere landgoederen van Oost- Nederland en bestaat uit bossen, akkers, weilanden, beken en karakteristieke lanen. Het heeft daarnaast ook nog monumentale huizen en boerderijen die aan de luiken, geschilderd in de kleuren zwart en geel herkend kunnen worden als een gebouw van het landgoed.
Weldam is opengesteld voor wandelaars en fietsers. Rondom het kasteel zijn een drietal routes uitgezet met gekleurde paaltjes en ook is er een bomenroute. 
De drie routes zijn onlangs 'verfrist', de paaltjes zijn gecontroleerd en van een nieuwe verflaag voorzien. Genoeg reden dus om er weer eens te gaan wandelen. De routes zijn niet al te lang en dat heeft het voordeel dat je alle tijd kunt nemen om foto's te maken.

Hieronder enkele foto's die ik maakte tijdens het wandelen van de rode route, gelopen op 3 mei '15.


De Rododendrons beginnen al te bloeien

Pinksterbloemen en paardenbloemen

Wilde boshyacinten


Boshyacint

Prachtige lommerrijke wandelpaden

Langs de Oude Poelsbeek


Ook de beukenbomen beginnen in blad te komen

Aan het begin van de Prins Mauritslaan
Meer sfeerfoto's van het Landgoed Weldam zijn * hier *  te bekijken (herfst '12) en van nazomer '14  * hier * .

Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks