Welkom op Weblog Over Wandelen Gesproken

een weblog met wandelroutes en wandelfoto's

Truus Wijnen is een gepassioneerd wandelaar én fotograaf. Eind jaren '80 raakte ze besmet met het wandelvirus. In eerste instantie ging ze op pad vanwege de contacten met andere wandelaars. Later besloot ze ook op pad te gaan om routes op papier te zetten. Vooral in Twente - ze woont zelf in Noordoost Twente - en het aanpalende Duitse grensgebied is ze meerdere keren per week al wandelend én fotograferend te vinden. Maar ook Salland en de Achterhoek staan regelmatig op haar wandelmenu. Enkele jaren terug werd ze ‘ontdekt’ door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Sindsdien zijn er meerdere wandelgidsen van haar hand verschenen. Tijdens het wandelen zoekt ze bij voorkeur de weggetjes en paden op die níet zijn bewegwijzerd of onderdeel uitmaken van een LAW. Truus vindt haar eigen weg en heeft een scherp oog voor zaken die niet direct opvallen hetgeen terug te zien is in de foto’s. Ondertussen is ze bekend bij veel wandelaars en heeft ze met Twentse routes tweemaal de ‘Mooiste wandeling van het Jaar’ gemaakt. Op dit weblog treft u een groot deel van haar routes aan. Een lijst van alle routes is te vinden onder Overzicht Wandelroutes.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------




maandag 21 december 2015

Wandeling Bad Bentheim


Wandelen in Duitsland
Bad Bentheim


Wandelaars bij de voormalige steengroeve Bentheim

Een wandeling door bossen, langs steengroeves en door
het fotogenieke kuurstadje Bad Bentheim


De Duitse plaats Bad Bentheim ligt op een kleine 15 minuten rijden van de grens bij De Lutte en is voor het maken van wandelingen een dankbare bestemming. De afwisseling van bossen, de steengroeves met spectaculaire wandelpaadjes en het fotogenieke kuurstadje Bad Bentheim met z'n imposante kasteel maken dat er altijd wel iets te zien en beleven is.
Zelf kom ik er meerdere keren per jaar. Het blijft telkens weer een prachtige omgeving om naar toe te gaan. Is het niet voor het wandelen dan is het wel voor het lekkere gebak of de leuke gelegenheden waar het altijd goed en voor een schappelijke prijs eten is.
Er zijn meerdere goede wandelmogelijkheden. Eén van de wandelingen die ik er regelmatig loop heb ik nu op papier gezet en is hieronder te vinden.

 ~~~~~~~~

Start: vanaf de overdekte Parkeergarage van de Flachklinik
Adres: Am Bade 1, 48455 Bad Bentheim, Duitsland (Na de stoplichten toegangsweg richting Fachklinik oprijden en direct in de eerste bocht naar links zie je links de overdekte parkeergarage. Daar mag iedereen gratis parkeren. Voor de rest van het terrein gelden diverse parkeerbeperkingen.  
Afstand: 10 km. In natte periodes kunnen stukken van de route modderig zijn en kan met name op het laatste deel het stenige pad langs de steengroeve op enkele stukken wat glad zijn.
Honden: aangelijnd toegestaan. Let op de vereiste inentingen/papieren voor Duitsland
Horeca: Meerdere mogelijkheden in Bad Bentheim. Let op, in Duitsland kun je nog niet overal pinnen. Het is handig contant geld mee te nemen. 
Ter informatie: Bad Bentheim ligt op zo'n 10 minuten rijden vanaf de grens bij De Lutte. Ook is er een treinstation (Hengelo - Bad Bentheim).
Kasteel: het Kasteel Bentheim is te bezichtigen
Routebeschrijving & Gpx zijn  * hier * te downloaden

Het eerste deel van de route gaat door een bosgebied met veel beekjes + oude bomen
Er zijn altijd wel mooie momenten om op de foto te zetten


Af en toe is het klimmen

In de steengroeve wordt het 'abseilen' geoefend

Je passeert een kleine oude Joodse begraafplaats
De torens van Kasteel Bentheim zijn van veraf te zien

Het park bij het kasteel is een geliefde wandelplek
In het voorjaar zijn de rododendrons te bewonderen in het park




De hier beschreven route is met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap of openingstijden voor kunnen komen.

© December 2015 Truus Wijnen
Laatste Update: Maart 2022
Met dank aan de routecontroleurs


Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks
MuziekMuziek