Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------maandag 21 december 2015

Wandeling Bad Bentheim


Wandelen in Duitsland
Bad Bentheim


Wandelaars bij de voormalige steengroeve Bentheim

Een wandeling door bossen, langs steengroeves en door
het fotogenieke kuurstadje Bad Bentheim


De Duitse plaats Bad Bentheim ligt op een kleine 15 minuten rijden van de grens bij De Lutte en is voor het maken van wandelingen een dankbare bestemming. De afwisseling van bossen, de steengroeves met spectaculaire wandelpaadjes en het fotogenieke kuurstadje Bad Bentheim met z'n imposante kasteel maken dat er altijd wel iets te zien en beleven is.
Zelf kom ik er meerdere keren per jaar. Het blijft telkens weer een prachtige omgeving om naar toe te gaan. Is het niet voor het wandelen dan is het wel voor het lekkere gebak of de leuke gelegenheden waar het altijd goed en voor een schappelijke prijs eten is.
Er zijn meerdere goede wandelmogelijkheden. Eén van de wandelingen die ik er regelmatig loop heb ik nu op papier gezet en is hieronder te vinden.

 ~~~~~~~~

Start- en eindpunt: Hotel Restaurant Bentheimer Hof (ligt naast het treinstation ).
Adres: Bahnhof Nord 1, 48455 Bad Bentheim ( Duitsland)
Afstand: 10 km. In natte periodes kunnen stukken van de route modderig zijn en kan met name op het laatste deel het stenige pad langs de steengroeve op enkele stukken wat glad zijn.
Honden: aangelijnd toegestaan
Horeca: bij start en meerdere mogelijkheden in Bad Bentheim
Ter informatie: Bad Bentheim ligt op 15 minuten rijden vanaf de grens bij De Lutte. Ook is er een treinstation (Hengelo - Bad Bentheim).
Kasteel: het Kasteel Bentheim is te bezichtigen
Routebeschrijving met kaartje: is * hier * te downloaden
Gps track is * hier * te downloaden. Op de mobiel of tablet kan dit bestand gedownload worden door de site te openen in je browser, bv Safari of Firefox.


Het eerste deel van de route gaat door een bosgebied met veel beekjes + oude bomen
Er zijn altijd wel mooie momenten om op de foto te zetten


Af en toe is het klimmen

In de steengroeve wordt het 'abseilen' geoefend

Je passeert een kleine oude Joodse begraafplaats
De torens van Kasteel Bentheim zijn van veraf te zien

Het park bij het kasteel is een geliefde wandelplek
In het voorjaar zijn de rododendrons te bewonderen in het park8 opmerkingen:

 1. Hoi Truus,
  We hebben vanmiddag deze wandeling gelopen.
  Ideale omstandigheden, droog, ca 20 graden celsius en zon.
  Het is een mooie wandeling waarbij af en toe behoorlijk geklommen moet worden, maar dat was bij dit weer goed te doen.
  De beschrijving is uitstekend te volgen.
  Bij nat weer lijkt het ons vanwege de stenen op de paden nogal glibberig.

  Bedankt!

  Henk en Pauline Zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Truus,
  Wat een mooie wandeling, langs de Bentheimersteen-groeven en door het oude gedeelte van Bentheim. Je voelt je echt in het buitenland!

  Maria Maatje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Truus,
  Vanmiddag deze wandeling gemaakt, mooi om te lopen en een wisselende omgeving.
  We kwamen alleen een spoorweg overgang tegen waar de weg aan beide zijden was gestremd door een hoop zand. We zijn er over gestoken, eigenlijk dus illegaal. positie van de overweg is: 52.312420, 7.169421 Ik weet niet hoe jij met dit soort dingen omgaat. Dus toch maar even gemeld.

  Met vriendelijke groet, Lucie en Herman

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor jullie melding. Ik probeer er achter te komen wat daar aan de hand is. Ik heb net een kennis van mij uit Bad Bentheim gevraagd naar e.e.a.. Ik hoop dat hij er wat meer over weet. Groet, Tw

   Verwijderen
 4. hallo Truus

  gisteren 1-7-2018 met spike mijn hond border collie de route langs de Berkel tussen Oldenkotte en Rekken gelopen prachtige wandeling en de hond even lekker in het water geweest.


  met vriendelijke groet


  Gerrit Peters en zijn hond Spike

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vandaag , zaterdag 1 december 2018 een leuke wandeling van Truus Wijnen gemaakt bij Bad Bentheim. Een wandeling die e wel eens eerder hadden gelopen maar die stevig veranderd was zo merkten wij. Het eerste stuk over het terrein van het Kuuroord was voor ons onbekend gebied. Dat is toch blijkbaar nog wel een dingetje in Duitsland. Wat een parkeerplaats en eigen parkeergarage. Daarna loop je al snel door de natuur lekker over heerlijke boswegen en paden totdat je uiteindelijk weer in Bad Bentheim uitkomt en Im Schloss zeker een kopje koffie met doen. Kortom we hebben weer erg genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. https://youtu.be/zGR-xbXzKh8 om een idee te krijgen hoe het in de winterperiode is een filmpje van 9 minuten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op 04-01-2019 deze wandeling gelopen en na een kop koffie in de horeca van het kuuroord redelijk de pas er in gezet om het wat warm te krijgen. Zeer mooi is het gedeelte bij de steengroeve. En dat men dus x jaar geleden de zware stenen met het handje en paard en wagen naar de plek krijgen. Noeste arbeid noemt men dat en daar kan de arbeider van nu nog wat van leren. Op de route in Bad Bentheim het trapje gevonden (dankzij de gps) en naar boven gegaan. Was een mooie en vooral interessante wandeling. Bedankt Truus.

  BeantwoordenVerwijderen

Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks