Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------maandag 21 december 2015

Wandeling Bad Bentheim


Wandelen in Duitsland
Bad Bentheim


Wandelaars bij de voormalige steengroeve Bentheim

De Duitse plaats Bad Bentheim ligt op een kleine 15 minuten rijden van de grens bij De Lutte.
Het is voor het maken van wandelingen een dankbare bestemming om naar toe te gaan.
De afwisseling van bossen, de steengroeven met spectaculaire wandelpaadjes en het fotogenieke kuurstadje Bad Bentheim met z'n imposante kasteel maken dat er altijd wel iets te zien en beleven is.
Zelf kom ik er meerdere keren per jaar. Het blijft een prima bestemming om naar toe te gaan. Is het niet voor het wandelen dan is het wel voor het lekkere gebak of de leuke gelegenheden waar het altijd goed en voor een schappelijke prijs eten is.
Er zijn goede wandelmogelijkheden. Eén van de wandelingen die ik er regelmatig loop heb ik nu op papier gezet en is hieronder te vinden.

 ~~~~~~~~


Start- en eindpunt: Hotel Restaurant Bentheimer Hof (ligt naast het treinstation ). Let op! Op dit moment (voorjaar 2017) wordt er gewerkt aan de spoortunnel richting Bad Bentheim. Vandaar dat er vanaf de A1 een omleiding wordt aangegeven richting Bentheim. Deze omleiding is echter alleen van toepassing als u naar het centrum van Bentheim wilt. Het startpunt van deze route (dat vóór de spoortunnel ligt, blijft gewoon bereikbaar vanaf de snelweg. Dus de omleiding negeren en gewoon afslag 3 Nordhorn/Bad Bentheim nemen)!!
Adres: Bahnhof Nord 1, 48455 Bad Bentheim ( Duitsland)
Afstand: 9 á 10 km. In natte periodes kunnen stukken van de route modderig zijn en kan met name op het laatste deel het stenige pad langs de steengroeve op enkele stukken wat glad zijn.
Honden: aangelijnd toegestaan
Horeca: bij start en meerdere mogelijkheden in Bad Bentheim
Ter informatie: Bad Bentheim ligt op 15 minuten rijden vanaf de grens bij De Lutte. Ook is er een treinstation (Hengelo - Bad Bentheim).
Kasteel: het Kasteel Bentheim is te bezichtigen
Routebeschrijving met kaartje: is * hier * te downloaden
Gps track is * hier * te downloaden

Het eerste deel van de route gaat door een bosgebied met veel beekjes + oude bomen
Er zijn altijd wel mooie momenten om op de foto te zetten


Af en toe is het klimmen

In de steengroeve wordt het 'abseilen' geoefend

Je passeert een kleine oude Joodse begraafplaats
De torens van Kasteel Bentheim zijn van veraf te zien

Het park bij het kasteel is een geliefde wandelplek
In het voorjaar zijn de rododendrons te bewonderen in het park1 opmerking:

 1. Hoi Truus,
  We hebben vanmiddag deze wandeling gelopen.
  Ideale omstandigheden, droog, ca 20 graden celsius en zon.
  Het is een mooie wandeling waarbij af en toe behoorlijk geklommen moet worden, maar dat was bij dit weer goed te doen.
  De beschrijving is uitstekend te volgen.
  Bij nat weer lijkt het ons vanwege de stenen op de paden nogal glibberig.

  Bedankt!

  Henk en Pauline Zomer.

  BeantwoordenVerwijderen