Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------zondag 8 november 2015

Wandeling Ehzerwold Almen


Wandeling in de omgeving van Almen
Door parkbos, langs een kanaal en struinen langs een meanderende BerkelStart- en eindpunt:  ter hoogte van Hotel Restaurant  Ehzerwold
Adres: Ehzerallee 14, 7218 BS Almen
Afstand: 11 km
Honden: aan de lijn
Horeca: bij start en in Almen
Routebeschrijving met kaartje:  is  * hier *  te downloaden

                ~~~~~~~~~~~ 

Een afwisselende wandelroute waarbij in het eerste deel kennisgemaakt wordt met het parkbos van buitenplaats De Ehze. Er wordt daarna koers gezet richting het Twentekanaal alwaar via een zandpad langs het water geleidelijk aan de landelijke omgeving van het buitengebied van Almen opgezocht wordt alvorens de plaats zelf in te lopen. Bijzonder is het deel dat daarna volgt en waarbij langs de oevers van de Berkel gestruind kan worden. Een deel van de Berkel is nog niet zo lang geleden weer in oude staat teruggebracht en is weer aan het meanderen. Tevens zijn de oevers niet meer steil en kan de natuur er zijn gang gaan.
Nadat voor de 2e keer de Berkel  wordt overgestoken, rest nog een akkerpad om daarna het startpunt van de route – hotel restaurant Ehzerwold – weer te bereiken. 

Start is bij Ehzerwold

Gracht rond Huis Ehze


Schoolplein voor OBS Julianaschool midden in Almen

Ná Almen gaat het richting de Berkel

Bij de stuw Besselink staat een informatiepaneel over de meanderende Berkel

Natuurlijke oevers langs de Berkel


'Uitsluipende' libelle langs de grasrijke oevers van de Berkel

In de omgeving van Almen is het ook fijn fietsen


Struinpaden langs de Berkel

......en niet door de wei :-)


Langs de Berkel

En mocht u onverhoopt verlegen zitten om stroom ..... :-)
Kaart van de wandelroute Ehzerwold - Almen
Route, tekst en fotografie (c) Truus Wijnen
Najaar 2015

De hier beschreven route is met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap of openingstijden voor kunnen komen.

Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks