Welkom op Weblog Over Wandelen Gesproken

een weblog met wandelroutes en wandelfoto's

Truus Wijnen is een gepassioneerd wandelaar én fotograaf. Eind jaren '80 raakte ze besmet met het wandelvirus. In eerste instantie ging ze op pad vanwege de contacten met andere wandelaars. Later besloot ze ook op pad te gaan om routes op papier te zetten. Vooral in Twente - ze woont zelf in Noordoost Twente - en het aanpalende Duitse grensgebied is ze meerdere keren per week al wandelend én fotograferend te vinden. Maar ook Salland en de Achterhoek staan regelmatig op haar wandelmenu. Enkele jaren terug werd ze ‘ontdekt’ door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Sindsdien zijn er meerdere wandelgidsen van haar hand verschenen. Tijdens het wandelen zoekt ze bij voorkeur de weggetjes en paden op die níet zijn bewegwijzerd of onderdeel uitmaken van een LAW. Truus vindt haar eigen weg en heeft een scherp oog voor zaken die niet direct opvallen hetgeen terug te zien is in de foto’s. Ondertussen is ze bekend bij veel wandelaars en heeft ze met Twentse routes tweemaal de ‘Mooiste wandeling van het Jaar’ gemaakt. Op dit weblog treft u een groot deel van haar routes aan. Een lijst van alle routes is te vinden onder Overzicht Wandelroutes.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------
Routebeschrijving Wandeling Hummelo Laag-Keppel
Routebeschrijving Wandeling Hummelo
Genoeglijk kuieren in de Achterhoek


Start: Hotel Café Restaurant De Gouden Karper, Dorpsstraat 9, 6999 AA Hummelo
Afstand: 7½ km
Horeca: bij startpunt en halverwege de route in Laag-Keppel
Honden aangelijnd
Kaart: staat op  laatste pagina. Nummers in de  route komen overeen met nummers op de kaart.
Downloaden: ook kan de route *hier* gedownload worden en anders de tekst hieronder selecteren > kopiëren en printen.
Kaart: zie aan het eind. Nummers op de kaart komen overeen met de nummers in de route.Vertrek vanaf de parkeerplaats van De Gouden Karper naar de straatweg en ga rechtsaf: voor de kerk langs.
1e straat linksaf: Bakkerstraat. Ter hoogte van huisnr 11 de route naar rechts vervolgen.
Aan het eind op T-splitsing, rechtsaf.
1e linksaf: Margrietlaan.
Aan het eind van de weg linksaf: Stokhorsterweg. 1e pad rechtsaf: akkerpad.
Blijf dit pad met bocht naar links volgen tot het uitkomt bij een fietspad. Ga hier naar rechts, passeer wit rode hekjes en steek de voorrangsweg over.
1
Loop de Groeneweg in. Negeer 1e weg naar links en ga het volgende pad (25m voor huisnr 8) linksaf.
Blijf akkerpad volgen, u loopt een bruggetje over. Langs dit pad staan veel vlierbessen. Het pad loopt om een akker heen en gaat met een bocht naar rechts het bosgebied in.
2
U komt uit op een bredere zandweg, steek deze schuin naar links over naar het pad tussen de hekjes: Doesburgsepad.
1e pad linksaf, bij hek en bordje Opengesteld. Op 3-sprong pad naar links blijven volgen, langs weiland.

3
Aan het eind van het pad linksaf: zandweg met geasfalteerd fietspad. U loopt nu op een zgn. Hessenweg; een oude Handelsweg die in dit geval van het in Duitsland gelegen Bocholt via Aalten, Zelhem, Hummelo naar Hoog-Keppel liep. Vervolgens alle zijpaden negeren en op 4-sprong met Oude Zutphenseweg, rechtsaf.
4
U loopt Laag- Keppel in en gaat op 4-sprong rechtsaf: Jan de Jagerlaan.
2e weg linksaf: Bernhardlaan. Op T-splitsing linksaf en direct weer rechtsaf: Julianalaan.
Steek verkeersweg over en ga linksaf. Ga vervolgens net voorbij lunchroom cafetaria De Olde Schole naar rechts, de parkeerplaats oplopen (richting rijksweg 90-94D) en in de hoek de route vervolgen op het wandelpad. Dit pad loopt achter woonboten langs en komt uit bij een sluisje, ga hier naar links en steek het sluisje over.
Blijf het rode klinkerpad met bocht naar rechts en bij dijkje naar links volgen.
5
U komt uit op een straatweg, ga hier linksaf (rechts van u de watermolen en iets verder de spinnekopmolen met mooie tuin die vrij bezocht kan worden). Loop door tot de stoplichten en ga daar rechtsaf, passeer de afsluitboom met tekst “Landgoed Keppel” en neem het pad dat langs het water loopt.
Aangekomen in het bosgedeelte gaat u bij de splitsing linksaf, langs bankje.
6
Steek de verkeersweg over naar de Ruurlose Allee en blijf rechtdoor lopen. Op 4-sprong linksaf.
1e zandpad rechtsaf, richting heuveltje, de zgn. Wrangebult. De Wrangebult is een stuif- duin eeuwen geleden ontstaan uit opgewaaid zand uit het opgedroogde stroombed van de Oude IJssel. Op deze bult – die een gerichtsplaats is geweest – hebben een galg en geselpaal gestaan.
Op het heuveltje de route naar rechts vervolgen, u komt uit bij een water, de Zwarte Kolk. Ga hier naar links, pad langs water.
Even verder buigt het pad met een bocht naar links van de vijver af. (Rechts is door de begroeiing nog de Witte Kolk te zien).
Bij vage splitsing het linkerpad blijven volgen, dit komt uit op een halfverharde weg met fietspad, ga hier rechtsaf.
7
Op voorrangsweg: Sliekstraat, linksaf op fietspad.
Rotonde rechtdoor oversteken en Hummelo inlopen.
Waarna u even later weer bij het startpunt van de route uitkomt.

De hier beschreven routes is met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap of openingstijden voor kunnen komen.

Route, tekst en fotografie (c) Truus Wijnen
Versie 17 februari ‘17
Update Februari '21
Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks