Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------Over Truus Wijnen

Truus Wijnen (1959) geboren en getogen Twentse, wandelt en fotografeert met passie.
Daarbij kijkt ze om zich heen met een onbevangen blik. Haar oog voor detail en haar gevoel voor humor leveren ontwapende en eigenzinnige foto’s op met onverwachte composities en niet zelden legt ze hilarische situaties vast. Twente, de Achterhoek maar ook de grensstreek zijn de favoriete gebieden waar ze wekelijks wandelt en fotografeert. Indrukken daarvan deelt ze op haar veelbezochte Weblogs.
Doorgaans fotografeert ze met een Nikon Spiegelreflexcamera maar één van haar stellingen is dat ook met een minder professionele camera het ultieme plaatje gemaakt kan worden. De laatste tijd worden ook verrassende momenten vastgelegd met de Iphone. Het gaat volgens de fotografe om degene die de camera in handen heeft en oog heeft voor het moment dat vraagt om vastgelegd te worden.
Truus Wijnen organiseert en begeleidt wandelingen, met name in Twente en de Achterhoek.
Ze maakt ondertussen al jaren eigen wandelroutes en wandelreportages waarvan er in de loop der jaren meerdere gepubliceerd zijn. Een en ander heeft ondertussen geresulteerd in de uitgave van wandelgidsen.

In 2014 is haar wandelgids 'Twaalf Twentse Tochten 'verschenen.
In 2015 volgde de Wandelgids 'Kuieren kijken en kieken in de Achterhoek'
Een nieuwe Twentse wandelgids 'Wandelen op de Twentse Wallen' met 13 'bergtochten' over de stuwwallen in Twente is 27 oktober 2018 verschenen.

Naast dit Wandelweblog heeft ze het Weblog Wandel Kijk en Kiek en Maandag Wasdag.
Truus Wijnen is ook te volgen via Twitter en Facebook.

1 opmerking:

  1. Ik kreeg uw site door van een kennis.
    Wij wandelen ook veel, en ga mij eens verdiepen in uw routes.

    BeantwoordenVerwijderen

Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks