Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------dinsdag 25 mei 2010

Wandeling Westerflier, Markelo Diepenheim 16 km

Wandelen op landgoed Westerflier bij Diepenheim
Hof van Twente.

Start- en eindpunt:  Cafe de  Viersprong
Adres: Lochemseweg 1  7475 PA Markelo
Let op!  Moeilijk te vinden op het navigatiesysteem. Startpunt kunt u o.a. bereiken door vanaf de A1 afslag 27 Holten/Markelo te nemen, richting Markelo. In centrum van Markelo rechts af richting Diepenheim/Lochem. Aan het eind de N346 rechtdoor oversteken naar Restaurant 'De Viersprong'.
Horeca: Bij de start en halverwege de route in Diepenheim
Routebeschrijving: is * hier *  te downloaden 
Afstand: ong 16 km
Hond: een deel van de route is voor honden verboden
Kaart: zie aan het eind van dit bericht

 ~~~~~~

Het maakt helemaal niet uit of je er wandelt in de winter of in de zomer, het is altijd mooi in het Westerflier. Het landgoed Westerflier met z’n havezathe met dezelfde naam, ligt tussen Markelo en Diepenheim. Het landschap is afwisselend. Het bestaat uit bossen, weilanden en bouwland.
Langs Westerflier stroomt de Schipbeek. Ooit gegraven in opdracht van de stad Deventer om een verbinding te vormen tussen de IJssel bij Deventer en Alstätte in Duitsland.
Tot en met 1948 moest men nog tol betalen als men op de Riessendiek, die voor de havezathe langs loopt, reed. Door o.a. de aanleg van het Twentekanaal werd ondertussen zo weinig geld geïnd dat men besloten heeft met deze tolheffing te stoppen. De boerderijen die tot het landgoed behoren hebben zwart-witte luiken.
De wandeling laat veel mooie plekken van het landgoed zien. Halverwege de route wordt het plaatsje Diepenheim aangedaan.

Sfeerbeelden van de route


Westerflierweg
Deventerdijk


Huis WesterflierKlik op de kaart voor een grotere afbeelding

2010 Route, tekst en fotografie (c) Truus Wijnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten