Welkom op Weblog Over Wandelen Gesproken

een weblog met wandelroutes en wandelfoto's

Truus Wijnen is een gepassioneerd wandelaar én fotograaf. Eind jaren '80 raakte ze besmet met het wandelvirus. In eerste instantie ging ze op pad vanwege de contacten met andere wandelaars. Later besloot ze ook op pad te gaan om routes op papier te zetten. Vooral in Twente - ze woont zelf in Noordoost Twente - en het aanpalende Duitse grensgebied is ze meerdere keren per week al wandelend én fotograferend te vinden. Maar ook Salland en de Achterhoek staan regelmatig op haar wandelmenu. Enkele jaren terug werd ze ‘ontdekt’ door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Sindsdien zijn er meerdere wandelgidsen van haar hand verschenen. Tijdens het wandelen zoekt ze bij voorkeur de weggetjes en paden op die níet zijn bewegwijzerd of onderdeel uitmaken van een LAW. Truus vindt haar eigen weg en heeft een scherp oog voor zaken die niet direct opvallen hetgeen terug te zien is in de foto’s. Ondertussen is ze bekend bij veel wandelaars en heeft ze met Twentse routes tweemaal de ‘Mooiste wandeling van het Jaar’ gemaakt. Op dit weblog treft u een groot deel van haar routes aan. Een lijst van alle routes is te vinden onder Overzicht Wandelroutes.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------
donderdag 27 mei 2010

Wandeling Strijensas, 5 of 8 kmStart- en eindpunt:  Jachthaven van Strijensas
Adres: Sassedijk 6, 3292 LD Strijensas
Start van de korte route:  is aan de Buitendijk (lees de informatie op de routebeschrijving)
Horeca: Bij de start 
Routebeschrijving: is  * hier *  te downloaden
Lengte van de route: 5 of 8 km, het kan op enkele stukken behoorlijk modderig zijn
Kaart: zie aan het eind van dit bericht
Honden: zijn niet toegestaan.
~~~~~~~~~~~~~~

Hieronder een beeldverslag waarin de routebeschrijving 'verwerkt' is. Deze routebeschrijving kan in tekstvorm, zonder foto's,  * hier *  gedownload worden. 

Wandeling Strijensas,  8 of 5 km

In het aan Strijensas grenzende gebied “ Oeverlanden Hollands Diep” werden een paar jaar geleden nog aardappels en bieten verbouwd. Nu zijn de voormalige landbouwgronden van de Albert-. Pieter- en Leendertspolder een verrassend natuurgebied.
U wandelt langs vogelrijke waterpartijen, struint over graspaden en door bos met geheimzinnige poeltjes. Halverwege de wandeling is er een trekpontje.
Tijdens de wandeling heeft u op enkele plekken zicht op het aan de overkant gelegen van het Hollands Diep gelegen havengebied.De ijzeren ophaalbrug in Strijensas


Start lange route is bij de parkeerplaats van de Jachthaven van Strijensas.
U loopt richting de ijzeren ophaalbrug en steekt deze over.
Doorlopen totdat u voor u de parkeerplaats Oeverlanden van Staatsbosbeheer ziet. Wandel recht over deze parkeerplaats heen tot aan het eind, hier gaat u een hek door.

   
Oeverlanden Hollands Diep is een vogelrijk gebied gewordenLoop richting torentje

Hollands Diep

Blijf het grotere grindpad waar u nu op loopt volgen richting torentje. Links langs deze toren, ook nu het pad blijven volgen. U passeert een stenen bruggetje.
Door blijven lopen totdat  u bij een T –splitsing komt. Ga hier linksaf.

Plaat van het land van Essche


Het kan modderig zijn

Via een trekpontje naar de overkant

** Passeer het hek. Voor u ziet u het bordje van een wandelroute. Deze route is met rode paaltjes aangegeven. Deze rode paaltjes blijft u almaar volgen.
Na een aantal km komt u aan bij een trekpontje. Neem dit pontje en vervolg de route door aan de overkant aangekomen rechtsaf te slaan.Er lopen schapen op en naast het fietspad

De kans is groot om in de warme maanden lepelaars te zien

Doorlopen tot aan de verharde weg.
Hier rechts, fietspad op. Dit fietspad volgen, met bocht mee naar rechts.  Doorlopen tot u weer aangekomen bent in Strijensas.Korte route: Start korte route is bij de p-plaats aan de Buitendijk. (U kunt hier met de auto komen door in Strijensas over de ijzeren brug te rijden, op de dijk rechtsaf, weg enkele km blijven volgen totdat u aan uw linkerhand de pkplaats ziet).
Wandel het hekje door, fietspad over en sla het pad richting de brug in. Doorlopen tot 1e pad aan rechterhand. Hier rechts. Lees verder bij **
Bereikbaarheid:
Auto: A16, afrit 20 (door Kiltunnel, Tol!) volg hierna de borden. Of A29, afrit 21.
Openbaar vervoer: per trein naar Rotterdam of Dordrecht daarna met de bus richting Strijensas.
Horeca: Restaurant-cafe De Batterij in het Jachthavengebied van Strijensas.
Info: Het gebied kan modderig zijn. Honden zijn niet toegestaan.

Klik op de kaart voor een grotere weergave


Augustus 2009, Route, Tekst en Fotografie (c) Truus Wijnen

Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks
MuziekMuziek