Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------zondag 9 september 2012

Ommetje Het Möll'npad Haaksbergen

Start- en eindpunt:  Er kan op diverse punten gestart worden. Zie ook de folder.
Bij : 
- VVV Haaksbergen-Buurse, Blankenburgerstraat 40, 7481 EB Haaksbergen (Beperkte parkeermogelijkheden)
- Vakantiepark ’tStien’nboer, Scholtenhagenweg 42, 7481 VP Haaksbergen
- Theeschenkerij Jordaan, Scholtenhagenweg 42, 7481 VP Haaksbergen

Horeca: Op meerdere plekken
Route en kaartje: is  * hier *  te downloaden. Het is verstandig het kaartje van de route mee te nemen.
Het is een paaltjesroute die aangegeven wordt met 'voetjes'
Lengte van de routes: 7,5 of 10,5 km
Update maart '15: Let op, op diverse plekken is het even zoeken naar de bordjes met de voetjes. Soms staan ze wat verder weg of zijn bv vastgemaakt aan een lantaarnpaal.
Bij de watermolen staat het bordje ter hoogte van de brug. 


 ~~~~~~~~~~~
Makkelijk en mooi zijn ze, die lokale wandel - ommetjes.
Neem nou het Moll'npad bij Haaksbergen. Een ommetje van ruim 10 kilometer die door het gebied ten zuiden van Haaksbergen loopt.
Je kunt de route op verschillende punten starten. Onder andere in het centrum van Haaksbergen of aan de Peddedijk waar ook dit bord staat. De wandeling kan gelopen worden door de paaltjes met de 'rode voetjes' te volgen.


Klik op de kaart voor een grotere weergave

Wij beginnen de route bij de Oostendorper Watermolen aan de Watermolenweg.
Veters vastbinden, fototoestel in de aanslag en dan is het gewoon zaak de bordjes met de rode voetjes te volgen.
Starten bij de Oostendorper Watermolen

Watermolen Haaksbergen
De wandeling gaat zowel over zandpaadjes als over kleine asfaltweggetjes.
Er zitten gedeeltes bij die over tot nu toe niet opengestelde paden of particuliere gronden gaan.

Vanaf de Hasseltweg lopen we de Molenveldweg in waar we zowel het Ploddershuis I als het Ploddershuis II bewonderen.Ploddershuis II
Molenveldweg
Reuzenbalsemien


Direct na het oversteken van de brug over de Buurserbeek moeten we linksaf de route vervolgen langs de beek. Volgens het kaartje van de route moet je dan ook weer gelijk rechts af een smal bospad in. Jammer genoeg wordt dat niet goed aangegeven door paaltjes zodat je automatisch langs de beek blijft lopen.

Direct na brug rechtsaf het bospaadje in gaan
Op zich is dat geen probleem omdat je bij de volgende brug gewoon weer op de route zit. Zelf zijn we wel rechts afgegaan het bospaadje in en dat was zeker de moeite waard. Je loopt nl via kleine paadjes over een prachtig heideveldje. Halverwege de heide loop je dan gewoon weer naar links richting de beek.

Heideveldje Oldenkotsedijk

Mountainbiker langs Buurserbeek
Via buurtschap Honesch gaat het dan richting Haaksbergen waarna de route ook het gezellige centrum van Haaksbergen zelf nog even in gaat.
En als we dan Haaksbergen weer uit zijn en de singel oversteken volgt een mooi aangelegd pad langs weilanden en akkers.
 

Het prachtige "Volkspark Scholtenhagen" wordt aangedaan en via de ijsbaan lopen we richting en later  langs Theeschenkerij Jordaan. Bij deze horeavoorziening kun je trouwens óók je wandeling beginnen. Meegenomen is dan dat je er ook een folder van de route - met kaartje - kunt meenemen.

Theeschenkerij Jordaan


Het laatste gedeelte gaat weer langs de Buurserbeek zodat we vanzelf weer bij de watermolen uitkomen.
Aan het eind van de wandeling trekken de de conclusie dat we een wandeling gelopen hebben die zeer de moeite waard is en die we zeker in een ander jaargetijde ook nog een keer op onze wandelagenda zetten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten