Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------maandag 22 oktober 2012

Wandelen door Speulderbos en over Ermelosche Hei, 9 km

Start: Restaurant het Boshuis in het plaatsje Drie
Adres: navigatieadres: Sprielderweg 205, Ermelo
Route: er is een bewegwijzerde wandelroute door het Speulderbos en over de Ermelosche Heide van zo'n 9 km.
Let op: Ga, staand met de rug naar het Boshuis, naar links. Even verderop staat een infobord en het bordje met het beginpunt van de Cultuurhistorische route en  volg de paarse bordjes.
De route gaat zowel door het Speulderbos als over de Ermelose Heide. Halverwege ligt de Schaapskooi.
~~~~~~~~~~~~~

Al wandelend kom je van alles tegen.
Neem nou afgelopen donderdag. We waren op pad in het Speulderbos. En toen kwam ons midden in het bos dit gezelschap tegen;
voorop een vrouw met aan de lijn drie honden, er volgde een man die netjes met een paard aan de lijn liep. En toen kwam er nog iets aanlopen dat niet aan de lijn zat maar gezellig met het hele span meeliep. En volgens de man ook bij het geheel hoorde; een schaap.
We waren zo verbouwereerd van't geheel dat we bijna vergaten een foto te maken.


Klik op de foto voor een grotere afbeelding
 En toen we het toestel toch eenmaal tevoorschijn hadden gehaald gelijk maar even wat paddenstoelen op de foto gezet. En ik blijf het lastig vinden de goede namen er bij te vinden. De eerste is wsl een Mycena-soort. Maar welke?
De tweede is het kleverig koraalzwammetje. Ze lijken nogal op het geel hoorntje. Dus helemaal zeker weten......?

Het was weer prachtig in het bos. Regelmatig stonden we stil om rond te kijken. Bijvoorbeeld naar de mooie lichtval op de bladeren. Maar ook omdat we op zoek waren naar zogenaamde schuurbomen. Dat zijn bomen waarlangs de wilde zwijnen schuren om modder uit hun vacht te verwijderen.
We hebben ze gevonden en ik heb er foto's van gemaakt.
Maar daarover ga ik in een ander berichtje wat uitgebreider verslag doen.

Na het bos gingen we de hei op.
En ook daar was het mooi. De heide begint nl al mooi te kleuren.


Langs de randen van de hei, tegen de bosrand aan verscheen plotsklap een ietwat vreemd uitziend wezen. Het bleek een imker te zijn die net bij z'n bijenkasten was geweest.


We namen nog even een pauze op een bankje en toen we gelezen hadden dat de kudde de heide op was en voorlopig ook nog niet terug kwam gingen we zelf nog maar even diezelfde hei op. Op zoek naar een leuk hutje.Maar dat hebben we niet gevonden.

(Wandeling gelopen in augustus 2012)

Er is een bewegwijzerde wandelroute door het Speulderbos en over de Ermelosche Heide van zo'n 9 km. De route begint bij het Boshuis in het gehucht Drie, (navigatieadres: Sprielderweg 205, Ermelo).
Ga, staand met de rug naar het Boshuis, naar links. Even verderop staat een infobord en het bordje met het beginpunt van de Cultuurhistorische route en  volg de paarse bordjes.
De route gaat zowel door het Speulderbos als over de Ermelose Heide. Halverwege ligt de Schaapskooi.

Foto's van dansende bomen in het Speulderbos die ik vorig jaar November gemaakt heb, zijn hier te bekijken.Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks