Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------donderdag 28 juli 2016

Wandelen rond het Twentse BeuningenWandelen rond het Twentse Beuningen
Langs Dinkel en Austieberg


Een wandeling in de prachtige omgeving van het Twentse Beuningen. Rond Beuningen tref je een schitterend buitengebied aan, waar het riviertje de Dinkel al meanderend een weg zoekt. Beuningen is een van oudsher agrarisch gebied met verspreid liggende oude boerenerven. Het ligt op de uitloper van het stuwwalgebied van Oldenzaal met de Hakenberg en de Austieberg. Met deze laatste 'berg' zul je op het laatste deel van de route kennismaken.
Het dorp Beuningen kent 2 doorgaande wegen en 3 zijstraten en heeft rond de 1000 inwoners. Het buitengebied van Beuningen telt evenveel bewoners als het dorp zelf. Beuningen is, naast De Lutte, Overdinkel en Glane, één van de kerkdorpen van de gemeente Losser. Sinds 2006 bekend als het dorp waar de regiosoap 'Van jonge leu en oale groond'  zich heeft afgespeeld. In de soap is Beuningen omgedoopt naar 'Dinkelo'.
Tijdens deze wandeling loop je al snel na de start langs het riviertje de Dinkel waarna je het plattelandsgebied inloopt. De majestueuze, 55m hoge, Austieberg passeer je in het laatste deel van de wandeling. Helaas is het niet meer mogelijk óver deze berg te wandelen omdat de eigenaar geen wandelaars meer toe staat door z'n weiland aan de Nijenhaerweg t.o. nr 26.

Start: Café Restaurant ’t Sterrebos
Adres: Beuningerstraat 71, 7588 RG  Beuningen
Afstand: 8 km
Horeca: bij start
Honden: aangelijnd
Route: 40% van de route is onverhard
Routebeschrijving, kaart + GPS: zie * hier * 


De Dinkel
Het is prachtig wandelen langs de Dinkel
Koeien in de Dinkel
Langs de Dinkel is de kans groot Weidebeekjuffers te zien
Een torenvalkje in het buitengebied

Het kan zijn dat een haas je pad kruist

Het 1e deel van de route loop je langs de Dinkel

Ree in de omgeving van de Austieberg

Beuningen is een van oudsher een agrarisch gebied

Boerderij in het buitengebied
De hier beschreven route is met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap of openingstijden voor kunnen komen.

Route, tekst en fotografie (c) Truus Wijnen
Zomer 2016
Update Februari / November 2018 

Een overzicht van alle andere routes is * hier * te vinden.
Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks