Welkom op Weblog Over Wandelen Gesproken

een weblog met wandelroutes en wandelfoto's

Truus Wijnen is een gepassioneerd wandelaar én fotograaf. Eind jaren '80 raakte ze besmet met het wandelvirus. In eerste instantie ging ze op pad vanwege de contacten met andere wandelaars. Later besloot ze ook op pad te gaan om routes op papier te zetten. Vooral in Twente - ze woont zelf in Noordoost Twente - en het aanpalende Duitse grensgebied is ze meerdere keren per week al wandelend én fotograferend te vinden. Maar ook Salland en de Achterhoek staan regelmatig op haar wandelmenu. Enkele jaren terug werd ze ‘ontdekt’ door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Sindsdien zijn er meerdere wandelgidsen van haar hand verschenen. Tijdens het wandelen zoekt ze bij voorkeur de weggetjes en paden op die níet zijn bewegwijzerd of onderdeel uitmaken van een LAW. Truus vindt haar eigen weg en heeft een scherp oog voor zaken die niet direct opvallen hetgeen terug te zien is in de foto’s. Ondertussen is ze bekend bij veel wandelaars en heeft ze met Twentse routes tweemaal de ‘Mooiste wandeling van het Jaar’ gemaakt. Op dit weblog treft u een groot deel van haar routes aan. Een lijst van alle routes is te vinden onder Overzicht Wandelroutes.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------




zondag 21 november 2010

Over mijzelf




Biografie

Truus Wijnen  geboren en getogen Twentse, wandelt en fotografeert met passie. Daarbij kijkt ze om zich heen met een onbevangen blik.
Haar oog voor detail en haar gevoel voor humor leveren ontwapende en eigenzinnige foto’s op met onverwachte composities en niet zelden legt ze hilarische situaties vast.
Twente en de Achterhoek zijn de favoriete gebieden waar ze wekelijks wandelt en fotografeert. Indrukken daarvan deelt ze op haar veelbezochte Weblog. Doorgaans fotografeert ze met een spiegelreflexcamera maar één van haar stellingen is dat je geen topcamera nodig hebt om het ultieme plaatje te maken. Veel van haar opvallende fotomomenten zijn dan ook met een gewone compactcamera  “gevangen” .Het gaat volgens de fotografe om degene die de camera in handen heeft en oog heeft voor het moment dat vraagt om vastgelegd te worden.
Truus Wijnen organiseert en begeleidt wandelingen, met name in Twente en de Achterhoek, en sinds kort ook foto-wandelingen.
Intussen zijn diverse wandelingen en foto’s gepubliceerd.

Maken van Wandelroutes
Jarenlange ervaring met (het organiseren van) wandelingen heeft er voor gezorgd  dat ik ondertussen een behoorlijke kijk op wandelen heb. In 2009 ben ik gestart met het maken van eigen wandelroutes.  Omdat ik deze routes kan aanleveren met cartografie en fotoreportages heeft dat geleidt tot diverse publicaties. Ook voor u kan ik  wandelroutes of fotoreportages van wandelingen maken.
Voor  nadere informatie en prijsopgave kunt u contact met mij opnemen.

Awards en opdrachten:
Maart 2010: Foto-publicatie in het blad FOTOGRAFIE
Januari 2010: plaatsing foto's in Het Wandelmagazine van de KNBLO
Januari 2010: deelname expositie Theater de Bond Oldenzaal
September 2009: Eervolle vermelding Foto van de maand Natuurmonumenten
Augustus 2009: Persreis KNBLO Noorwegen
Augustus 2009: Publicatie foto-wandelartikelen in Terdege
Juni 2009: Nominatie voor de Grasduinen/Trouw Fotowedstrijd 2009
December 2008: Eervolle vermelding Foto van de maand Natuurmonumenten
Juli 2008 : Fotoprojekt voor Willemen Bouw België
Februari 2008: - Acceptatie 12th Tribute To Colour
- Acceptatie 4th Rainbow Challenge Rijen
- Acceptatie 6th Image Salon Delft
Februari 2008: Weblog van de maand in Grasduinen.
Januari 2008: Clubfotograaf 2007 Fotoclub FC Oldenzaal .
September 2007: Prijs fotowedstrijd FC Schelfhorst..

Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks
MuziekMuziek