Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------dinsdag 2 november 2010

Wandelen in het Speulderbos

(informatie over startpunt van de route, zie onderaan dit bericht)
Drie is de naam van een buurtschap gelegen het Speulderbos (in de buurt van Putten - Ermelo). Het is het startpunt van één van de wandelingen van Staatsbosbeheer, de Cultuurwandeling. Deze wordt aangegeven met wit-paarse pijltjes. De route is zo'n 8,5 km lang.
De Dames BdV hebben besloten deze wandeling te gaan lopen. De folder van Staatsbosbeheer heeft nl beloofd dat er dansende bomen in het Speulderbos te vinden zijn. En dat lijkt de moeite waard om op de foto te zetten.

Het is even zoeken naar het beginpunt van de wandeling. Maar als die eenmaal gevonden is en het ondertussen ook duidelijk is dat we de wit-paarse pijlen moeten volgen, kan de wandeling beginnen.Al snel zijn we blij dat we onze dansschoenen niet aangedaan hebben. 'T Is behoorlijk nat in het bos.
We verbazen ons over de kleur van de bladeren. Het is al eind oktober en toch lijkt het of sommige bomen nog frisgroene blaadjes hebben. Het ziet er allemaal prachtig uit.Iets verderop zien we al enkele dansende bomen. Onze camera's worden ook enthousiast en bewegen spontaan mee.
En kijk....een dansende blauwe feeHmmmm, dat was ff leuk. Over weer naar het serieuzere werk, respektievelijk een:
Kleverig koraalzwammetje
Mestkever
Geweizwammetje
 (ook dit geweizwammetje was al aan het dansen,
vooral op de detailfoto is te zien hoe gracieus de bewegingen zijn :-) )
 

Porceleinzwam

Als we het bos verlaten komen we op de Ermelose Heide. Met een beetje geluk tref je er ook de schaapskudde, met Veluwse Heideschapen, aan. Wij hebben dat geluk.
Wij hadden ook het geluk dat het Bezoekerscentrum bij de Schaapskooi open was. Lekker even een beker koffie drinken.
Als we na de onderbreking weer op pad gaan blijkt dat het regent. Bbbrr en 't is ook nog koud. De camera's moeten onder de jassen gestopt worden. Jammer maar helaas. We besluiten er even flink de pas er in te zetten.
Maar op't eind, weer dicht bij de auto, kunnen we het toch niet laten nog even de prachtige bomen vast te leggen.Deze wandelroute van 8,5 km begint bij het Boshuis in het gehucht Drie, (navigatieadres: Sprielderweg 205, Ermelo).
Ga, staand met de rug naar het Boshuis, naar links. Even verderop staat een infobord en het bordje met het beginpunt van de route (foto 1), volg de wit-paarse pijlen (foto 2).
De route gaat zowel door het Speulderbos als over de Ermelose Heide. Halverwege ligt de Schaapskooi.
Foto's van dansende bomen in het Speulderbos die ik vorig jaar November gemaakt heb, zijn hier te bekijken.

 November 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten