Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------donderdag 22 juni 2017

Wandeling Wijlre - Gerendal


Wandelen in Zuid-Limburg 
Langs Geul en Gerendal


Start: parkeerplaats bij de visvijver (achter Kasteel Wijlre)
Adres:  In de Beemden 3, 6321 AC Wijlre
Afstand: rondwandeling van ongeveer 11 km. Er zitten enkele klimmetjes in. 
Horeca: In Wijlre en in Scheulder. Halverwege kom je langs 2 campings. Daar is een beperkte mogelijkheid voor consumpties cq toiletbezoek (in de zomer).
Download: Gps-track kan * hier * gedownload worden
Kaart: zie aan eind van dit bericht

Ik was een paar dagen in Zuid-Limburg. Naast diverse afspraken had ik bedacht nu toch ook eens langs de orchideeëntuin in het Gerendal te gaan. Tot half juni is die doorgaans open dus ik kon er nog net op een van de laatste dagen een kijkje nemen. Om er te komen had ik een wandelroute bedacht vanuit Wijlre. Een tocht van zo'n 12 km. Zo zou er voldoende tijd zou zijn om rond te kijken. En bankjes te testen. Want het was behoorlijk warm die dagen. Daarnaast is het in Zuid-Limburg af en toe best wat klimmen. 
Gewoon lekker hènig an.
Van de gelopen route heb ik geen beschrijving. Wel heb ik een Gps-track gemaakt. Zie downloadmogelijkheid bij informatie hierboven.
De route is goed te combineren met een bezoek aan het kasteel Wijlre.
Een fotoverslag:
In Wijlre loopt het pad achter de Brand bierbrouwerij langs de Geul

Bankje langs de Geul
Aronskelk
Er is altijd wel iemand die een eindje met je meeloopt
Akkers op de Keutenberg
Op de Keutenberg
Dodemansweg Keutenberg
Geelgors
Op meerdere plekken waren nog orchideeën te zien

Uitzicht vanaf de orchideeëntuin

Scheulder

Sterk dalend pad richting Wijlre
Handwijzer BeertsenhovenZie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks