Welkom op Weblog Over Wandelen Gesproken

een weblog met wandelroutes en wandelfoto's

Truus Wijnen is een gepassioneerd wandelaar én fotograaf. Eind jaren '80 raakte ze besmet met het wandelvirus. In eerste instantie ging ze op pad vanwege de contacten met andere wandelaars. Later besloot ze ook op pad te gaan om routes op papier te zetten. Vooral in Twente - ze woont zelf in Noordoost Twente - en het aanpalende Duitse grensgebied is ze meerdere keren per week al wandelend én fotograferend te vinden. Maar ook Salland en de Achterhoek staan regelmatig op haar wandelmenu. Enkele jaren terug werd ze ‘ontdekt’ door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Sindsdien zijn er meerdere wandelgidsen van haar hand verschenen. Tijdens het wandelen zoekt ze bij voorkeur de weggetjes en paden op die níet zijn bewegwijzerd of onderdeel uitmaken van een LAW. Truus vindt haar eigen weg en heeft een scherp oog voor zaken die niet direct opvallen hetgeen terug te zien is in de foto’s. Ondertussen is ze bekend bij veel wandelaars en heeft ze met Twentse routes tweemaal de ‘Mooiste wandeling van het Jaar’ gemaakt. Op dit weblog treft u een groot deel van haar routes aan. Een lijst van alle routes is te vinden onder Overzicht Wandelroutes.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------




maandag 4 november 2019

Wandeling Natuurgebied De Snippert - Haagse Bos - Gildehof/Losserhof




Wandeling Natuurgebied De Snippert - Haagse Bos
Gildehof/Losserhof 

Start: vanaf parkeerplaats bij De Losserhof 
Adres: Oldenzaalsestraat 134, 7581 PW Losser (Terrein van De Losserhof oprijden en direct bij de 1e 4-sprong rechts aanhouden dan zie je daar rechts de parkeerplaats)
Afstand: rondwandeling van 11 km
Horeca: bij start, restaurant van De Losserhof, toegankelijk voor iedereen (ligt nabij de parkeerplaats. Zie route naar restaurant in routebeschrijving)
Honden: kunnen alleen aangelijnd mee. Niet in het restaurant!
Routebeschrijving + kaart: kun je * hier * downloaden. Een enkel pad is in de herfst wat moeilijk zichtbaar ivm de vele bladeren. Verstandig is het kaartje mee te nemen.
GPS: track is * hier * te downloaden. Op de mobiel of tablet kan dit bestand gedownload worden door eerst de site te openen in je browser, bv Safari of Firefox.
Kaart: Aan eind van dit bericht en in de routebeschrijving
Info over de Gildehof: zie de site van de Gildehof; .


 - - - - - - - - - - - 

Wandelroute door de bosrijke natuurgebieden De Snippert, het Haagse Bos en langs de door bos omgeven woonlocatie De Losserhof. Je loop veelal over prachtige bospaden en –lanen en via vlondertjes passeer je enkele vennetjes. Op de door groen omgeven woonlocatie De Losserhof maak je kennis met de fraaie cadeauwinkel De Gildehof alvorens je weer terugkomt bij het startpunt van de route.
Een deel van deze route (zonder De Gildehof) is ook opgenomen in de 16 kilometer lange wandeling * De Snippert - Lindermaten * die elders op deze site staat.

Cadeauwinkel De Gildehof

Prachtige schalen
En deze paddenstoelen zijn kaarsjes!
De Gildehof op woonlocatie De Losserhof:
De Gildehof is een cadeauwinkel annex kunstuitleen waar kunst en ambachtelijke artikelen worden verkocht. Producten die gemaakt zijn in de ateliers van de Losserhof (Het keramisch atelier, teken- en schilderatelier, het textielatelier, de kaarsenmakerij, papierschepperij en wijnmakerij) door mensen met een verstandelijke beperking. 
De Gildehof is gelegen op het terrein van locatie de Losserhof in gebouw "De Hoek' in de directe omgeving van de ingang. Zie voor verdere informatie de site van de Gildehof

De Losserhof
Een fraai gelegen, beschermde woonlocatie voor mensen met een beperking. Op het terrein zijn meerdere woonvormen te vinden. Ook zijn er voorzieningen waaronder het restaurant. Hier kunnen zowel bewoners, personeel maar ook gasten van buiten het terrein gebruik van maken. Het terrein van De Losserhof is vrij toegankelijk en er lopen ook diverse bewegwijzerde fiets- en wandelroutes over De Losserhof. Belangrijk is dat rekening wordt gehouden met de bewoners, die naast hun verstandelijke beperking veelal ook bewegingsbeperkingen hebben. Pas de rijsnelheid aan (als je het terrein op komt rijden) en wees er van bewust dat je gast bent in hun woonomgeving. 

Natuurgebieden
De natuurgebieden in deze wandeling zijn veelal in beheer van Natuurmonumenten. Wil je iets weten over de gebieden, bezoek dan * hun site *.

Een foto-impressie van de wandeling


Wandelpaden natuurgebied Snippert
Bankje in natuurgebied De Snippert

Buitengebied Enschede omgeving Zoglandweg

Over vlonderpaden
En langs vennetjes

Fraaie doorkijkjes
Boslaan De Snippert
Dezelfde laan en dan in de herfst




En De Judithhoeve mag natuurlijk niet ontbreken op deze route
Infoborden langs de route
Je hebt kans er kabouters tegen te komen

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.

November 2019
Route, tekst en fotografie (C) Truus Wijnen

Hier naar rechts voor de koffie in het Restaurant van de Losserhof
En dit is een agenda. Ook te koop in de Gildehof
En ook zijn er hele mooie notitieboekjes
En het wordt allemaal heel mooi ingepakt







De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.

 

November '19

Update Oktober 2022 /Februari '23

Route Truus Wijnen


Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks
MuziekMuziek