Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------dinsdag 9 oktober 2018

Wandeling Losserhof - Natuurgebied De Snippert - Lindermaten

Wandeling Losserhof - Natuurgebied De Snippert 
Lindermaten


Start: vanaf parkeerplaats P2 bij De Losserhof
Adres: Oldenzaalsestraat 134, 7581 PW Losser (Terrein van Losserhof oprijden en direct bij de 1e 4-sprong rechts aanhouden dan zie je daar rechts parkeerplaats P2).
Afstand: rondwandeling van 16 km
Horeca: bij start, restaurant van De Losserhof, toegankelijk voor iedereen (ligt nabij de parkeerplaats. Zie route naar restaurant in routebeschrijving)
Honden: kunnen alleen aangelijnd mee. Niet in het restaurant!
Routebeschrijving + kaart: kun je * hier * downloaden
GPS: track is * hier * te downloaden. Op de mobiel of tablet kan dit bestand gedownload worden door de site te openen in je browser, bv Safari of Firefox.
Kaart: Aan eind van dit bericht en in de routebeschrijving
Paden: enkele behoorlijk begroeid, het laarzenpad kan in natte periodes behoorlijk drassig zijn.


 - - - - - - - - - - - - - 

Op deze wandeling maak je kennis met de bosrijke natuurgebieden De Snippert en het Haagse Bos. Hier loop je veelal over prachtige bospaden en –lanen en via vlondertjes passeer je enkele vennetjes. 

Bijzonder fraai zijn de nog niet zo lang geleden aangelegde wandelpaden door het gebied Lindermaten. Je struint er over een laarzenpad en over mooie paden langs houtwallen en weilanden. Een enkele keer moet je een overstapje nemen. 
Het altijd mooie bospad dat evenwijdig loopt aan de grens van de gemeente Enschede met Losser en waar je halverwege  de ‘Snippertsteen’ passeert, brengt je weer in de buurt van het startpunt op de Losserhof. En daar vinden ze het erg leuk als je ook even wat komt drinken in het restaurant. En als je wil kun je er zelfs lunchen. Wel eten wat de pot schaft!

De Losserhof: is een beschermde woonlocatie voor mensen met een beperking. Op het terrein zijn meerdere woonvormen te vinden. Ook zijn er voorzieningen waaronder het restaurant. Hier kunnen zowel bewoners, personeel maar ook gasten van buiten het terrein gebruik van maken. Het terrein van De Losserhof is vrij toegankelijk. Er lopen bv ook bewegwijzerde fiets- en wandelroutes over De Losserhof. Zeer belangrijk is dat rekening wordt gehouden met de bewoners, die naast hun veelal verstandelijke beperking ook bewegingsbeperkingen hebben. Pas de snelheid aan en wees er van bewust dat je gast bent in hun woonomgeving. 
Tip: bezoek cadeauwinkel en kunstuitleen De Gildehof dat ook gelegen is op het terrein van locatie de LosserHof nabij kinderboerderij 'de Wollewei'. In de GildeHof worden ambachtelijke artikelen verkocht die gemaakt worden door mensen met een verstandelijke beperking die werken op de ateliers waarover de organisatie beschikt.
Informatie over openingstijden: https://www.gildehoflosserhof.nl

Natuurgebieden
Genoemde natuurgebieden zijn veelal in beheer van Natuurmonumenten. Wil je iets weten over de gebieden, bezoek dan * hun site *.

Een foto-impressie van de wandeling


Wandelpaden natuurgebied Snippert
Bankje in natuurgebied De Snippert

Buitengebied Enschede omgeving Zoglandweg


Over vlonderpaden
En langs vennetjes

Fraaie doorkijkjes


Lindermaten
Lindermaten
Lindermaten
Via een prachtig wandelpad loop je door gebied De Lindermaten
Wandelpad op de grens van Losser en Enschede

Snippertsteen
Boslaan De Snippert


En De Judithhoeve mag natuurlijk niet ontbreken op deze route
Infoborden langs de route
Kaart van de wandelroute

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.

Oktober 2018
Route, tekst en fotografie (C) Truus Wijnen

Hier naar rechts voor de koffie in het Restaurant van de Losserhof


2 opmerkingen:

  1. Gewandeld op 30 november 2018. Een heel mooie afwisselende (herfst)wandeling. Heel duidelijk beschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op de een of andere manier was deze aan onze aandacht ontsnapt als fan van Truus. Dus daarom vandaag, zaterdag 6-4-2019 dit alsnog goed gemaakt. We hadden nieuwe wandelschoenen en de nadruk ligt op hadden na het prachtige paadje door de Lindermaten. We hebben al veel in deze omgeving gewandeld maar Truus weet ons toch vaak te verrassen met smalle bospaadjes, vlonders en overstapjes. De wandeling was foutloos beschreven en wij danken de routemaakster voor deze leuke wandeling.

    BeantwoordenVerwijderen

Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks