Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------maandag 30 mei 2016

Wandeling Wilp - Gietelo

Rondwandeling Wilp – Gietelo
 Een wandeling in de IJsselvallei over dijken
 langs water en bomen 

Rondwandeling met start in Wilp het, zoals gezegd wordt, oudste dijkdorp van Nederland. Op deze wandeling bewandel je zowel de zomerdijk die langs de IJssel ligt als de verder landinwaarts liggende winterdijk die omgeven wordt door bomen en derhalve ook wel de bomendijk wordt genoemd. In buurtschap Gietelo kun je naar wens kennismaken met de fameuze gevulde koeken van een ambachtelijke bakker.

Praktisch:
Start: parkeerplaats ter hoogte van de dorpskerk Wilp
Adres: Kerkstraat 35, 7384 AS Wilp
Horeca: na 3 km bij museumcafé De Kribbe, Weerdseweg 6A, 7384 CJ Wilp. Open vanaf 10.00 uur. In de winterperiode beperkt open (alleen op zondag). Kijk op de site voor actuele tijden.
Na 10 km kom je langs de bekende bakker Bril, Rijksstraatweg 24, 7383 AR Voorst waar ook een mogelijkheid tot het drinken van koffie is. Zondags gesloten.
Afstand: 16 of 10½ km. Eventueel is het mogelijk de wandeling te starten bij Bakker Bril en dan een route van 5 km te lopen.
Routebeschrijving + kaart: is * hier * te downloaden
Gps track: is * hier * te downloaden

Kerk in Wilp
In de uiterwaarden langs de IJssel
Je hebt grote kans tijdens de wandeling ooievaars te zien
Na 3 km passeer je museumcafé De Kribbe
Ook de koeien ontbreken niet op de route (in de zomer)
Af en toe is het gezellig druk op de weg op de dijk. 
Even de weg oversteken om bij bakker Bril te komen
Ook de krentenbroden van de bakker mogen er zijn
Op de bomendijk
Begin mei bloeien de koolzaadvelden
Landgoed de Poll
Ook in de winter is het zeer de moeite waard op pad te gaan....
....en foto's te maken

De hier beschreven routes is met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap of openingstijden voor kunnen komen.

Voorjaar 2016 Update Mei '20

(c) Route, Tekst en Fotografie Truus Wijnen

Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks