Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------woensdag 15 juni 2016

Wandeling Lonneker - Vliegveld Twente (rondwandeling)


Wandeling Lonneker – vml Vliegveld Twenthe
Rondwandeling


Oud wachthuisje op het vml vliegveldterrein


Start: bij Café Sprakel,
Adres: Dorpsstraat 137, 7524 CH Lonneker (elke dag geopend vanaf 8.00 uur)
Horeca: bij het startpunt zijn meerdere horecagelegenheden
Afstand: 16 km
Routebeschrijving, GPS en kaart: kun je * hier * downloaden
Info vliegveld en Landschap Overijssel: zie aan eind van dit bericht
Korte route: Een korte variant van deze route (10 km) staat elders op deze site. Klik * hier * om bij de betreffende wandeling te komen.


Een wandeling met start en finish in het - dicht bij Enschede gelegen - genoeglijke plaatsje Lonneker.
Tijdens deze route loop je eerst door het buitengebied van Lonneker, heb je een korte kennismaking met het gebied Hof Espelo (Landschap Overijssel) om daarna het terrein van het voormalige vliegveld Twenthe op te lopen. Hier volg je het belevingspad. Je kunt zien hoe de natuur zich op een deel van het vliegveld langzaam aan het ontwikkelen/herstellen is. Via de bospaden van de Lonnekerberg loop je dan zo geleidelijk aan weer richting Lonneker.  De plaats bereik je uiteindelijk via een prachtige wandelpad over de ‘Lonneker Spoorbaan’.


Je wandelt door het buitengebied van Lonneker
Boerderij in het buitengebied

Langs het wandelpad staan nog oude wachthuisjes
Op een deel van het terrein is de kans groot leeuweriken te zien
In het voorjaar kun je genieten van de lupines
Heb je er oog voor dan kun je veel vogels ontdekken
En ook de vlinders laten zich volop zien
Als je goed kijkt zul je ook de orchideeën ontdekken
Doppler
Vingerhoedskruid op de Lonnekerberg
Op de Lonnekerberg bewandel je prachtige bospaden
Graf van de familie Blijdenstein
Wandelpad langs de 'Lonneker Spoorbaan'
Let op, er is maar een deel van het voormalige vliegveld toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Op andere delen kunnen diverse activiteiten plaatsvinden die in sommige gevallen ook de nodige geluiden cq herrie met zich meebrengen. Dit kan storend zijn. Echter veelvuldig zal het vooralsnog niet voorkomen.

In de buurt van het wandelpad kan een activiteit plaatsvinden
Als je geluk hebt zie je een ree lopen
Informatie:
Je kunt meer lezen over het voormalige vliegveldterrein, de diverse gebouwen waar je langs wandelt maar ook over de natuur op de websites van:

- Vliegbasis Twenthe
- Landschap Overijssel
- artikel in de NRC

De hier beschreven route is met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap of openingstijden voor kunnen komen.

Route, tekst en fotografie (c) Truus Wijnen, Zomer 2016
Update september 2018

Een overzicht van de andere routes op dit Weblog is * hier * te vinden.

Zie ook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks